Η δύναμη είναι στην...παλάμη λέει ο Θεοδωράκης, για δημοκρατικά αντανακλαστικά του όχλου των αποκεφαλιστών μιλά η ΝΔ

Του Στρατή Μαζίδη

Στην Τουρκία έγινε το ψευδοπραξικόπημα για να ακολουθήσει το αληθινό με το ξήλωμα χιλιάδων στελεχών της δικαιοσύνης και του στρατού, στην Ελλάδα κινδυνεύουμε περισσότερο.

Δεν μπορεί να μη σταθεί κανείς στις δύο αστείες (ή επικίνδυνες) ανακοινώσεις του Ποταμιού και της ΝΔ (φαντάζομαι και των υπολοίπων).

Ο "πολύς" Σταύρος Θεοδωράκης, εκείνος που στο ερώτημα της ανεργίας πρότεινε "δώσε μας 10%" σημειώνει μεταξύ άλλων ότι:

"Η δύναμη δεν είναι πια στη σκανδάλη όπως νόμιζαν κάποιοι αραχνιασμένοι στρατιωτικοί εγκέφαλοι. Η δύναμη είναι στην παλάμη. Στο κινητό που έδωσε τη δυνατότητα στον Ερντογάν να κινητοποιήσει τους οπαδούς του και μαζί, όλους εκείνους που προτιμούν μια κουτσουρεμένη έστω δημοκρατία από μια στρατιωτική δικτατορία"

Πράγματι η δύναμη είναι στην παλάμη. Το θέμα είναι όμως πως τη χρησιμοποιείς και τι πιάνει κανείς με αυτή. Για να κοντεύει πάντως να ξεραθεί το...ποτάμι μάλλον δεν υπάρχουν αμφιβολίες στην προκειμένη περίπτωση ως προς το είδος της χρήσης.

Δεν έδωσε κανένα κινητό τη δυνατότητα στον Ερντογάν, η στημένη από αυτόν επιχείρηση την έδωσε που χειρίστηκε σα μαριονέτες μερικούς στρατιωτικούς οι οποίοι παρασύρθηκαν σε ένα πραξικόπημα παρωδία, στο οποίο τα έκαναν όλα λάθος.

Πάμε και στη ΝΔ τώρα:

"Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος και εκτροπής από την ισχύουσα συνταγματική τάξη στην Τουρκία κατεστάλη. Καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη είχε ο Τουρκικός λαός που επέδειξε ισχυρά δημοκρατικά αντανακλαστικά.

Αποφεύχθησαν έτσι απρόβλεπτες και επικίνδυνες εξελίξεις εντός και εκτός Τουρκίας."

Οι αποκεφαλισμοί, τα λιντσαρίσματα, τα ξεγυμνώματα των στρατιωτών, των θυμάτων αυτής της ιστορίας, ερμηνεύονται από το κόμμα της Συγγρού ως δημοκρατικά αντανακλαστικά.

Όσο για τις απρόβλεπτες και επικίνδυνες εξελίξεις προφανώς το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν δεν προβληματίζει κανέναν στη Συγγρού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail