Το προσωπείο του παράλληλου συστήματος της κυβέρνησης – Κρατάει σε ομηρία, τράπεζες, προβληματικά μέσα ενημέρωσης

Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται καμουφλαρισμένο ένα ευρύτερο σχέδιο ελέγχου των μέσων ενημέρωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ με την δημιουργία…παράλληλου συστήματος.

Ένα ευρύτερο σχέδιο υπό τον μανδύα της εξυγίανσης εκπονεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας τις αδύναμες και εξαρτημένες τράπεζες ώστε να επιτεθεί στα προβληματικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ταυτόχρονα μέσω επιχειρηματιών - ορισμένων και αμφιβόλου αξιοπιστίας – προσπαθεί να δημιουργήσει το παράλληλο σύστημα εξουσίας.

Η έξωθεν καλή μαρτυρία είναι ευνοϊκή για τον ΣΥΡΙΖΑ, το αφήγημα της κάθαρσης είναι βάσιμο καθώς η πλειοψηφία των μεγάλων μέσων ενημέρωσης έχει σοβαρά προβλήματα, τα περισσότερα είναι χρεοκοπημένα και σίγουρα χρειάζεται κάθαρση....

Τα προβληματικά μέσα ενημέρωσης και ειδικά τα υπερδανεισμένα πρέπει να εξυγιανθούν είναι όχι απλά απαραίτητο αλλά επιβεβλημένο.

Επίσης οι τράπεζες πρέπει να καθαρίσουν αυτό το απόστημα χωρίς καμία αμφιβολία.

Όμως ορθά υποστηρίζουν οι τραπεζίτες όταν ξεκίνησαν να χρηματοδοτούν μέσα ενημέρωσης και κόμματα τα εχέγγυα τους ήταν τέτοια που δικαιολογούσαν τον δανεισμό.

Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πολλά μέσα ενημέρωσης δεν είναι φερέγγυα.

Η έσωθεν όμως μαρτυρία αποκρύπτει τον πραγματικό λόγο το πραγματικό σχέδιο.

Για την κυβέρνηση τώρα βρίσκεται στην καλύτερη της φάση γιατί βρήκε σε αδυναμία και εξάρτηση τις τράπεζες ώστε με ένα σμπάρο χτυπάει δύο τρυγόνια.

Το τελευταίο διάστημα μέσω των εισαγγελέων που η κυβέρνηση έστειλε στις τράπεζες ασκούνται ισχυρές πιέσεις ώστε να υπάρξει κάθαρση.

Ταυτόχρονα μέσω των αξιολογήσεων των διοικήσεων των τραπεζών και του ΤΧΣ επιχειρείται να αλλάξει πλήρως το τοπίο ριζικά, με αντικαταστάσεις διοικήσεων και διοικητικών συμβουλίων.

Η κυβέρνηση μπορεί να δήλωνε άγνοια για τα διαδραματιζόμενα στις τράπεζες αλλά η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση γνώριζε τα πάντα πριν συμβούν.

Ποιος δεν θέλει την κάθαρση προφανώς και όλοι.

Όμως η κυβέρνηση που μάχεται για την κάθαρση….έχει μια επιλεκτικότητα.

Τα προβληματικά δάνεια και προβληματικά ανοίγματα φθάνουν τα 117 δισεκ. και αν συμπεριληφθούν και τα αναδιαρθρωμένα ξεπερνούν τα 140 δισεκ.

Η κυβέρνηση όμως προσπάθησε τρεις περιπτώσεις να ελέγξει τα 1)μέσα ενημέρωσης που είναι προβληματικά,

2)τα κόμματα για προφανείς σκοπιμότητες και

3)τον Βγενόπουλο που ωστόσο η MIG έχει ενήμερα δάνεια.

Για λόγους εντυπώσεων έδωσε εντολή στους εισαγγελείς να ελέγξουν και δάνεια πάνω από 30 εκατ αλλά σε αυτούς τους 3 άξονες εστιάζεται η κυβέρνηση.

Στην ΜΙG υπήρξε παρέμβαση για τον καθορισμό του διοικητικού συμβουλίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στα κόμματα η κυβέρνηση έχει δίκιο υπό την έννοια ότι ο υπερδανεισμός των κομμάτων δεν μπορεί να πληρωθεί.

Στην περίπτωση όμως των μέσων ενημέρωσης ο στόχος είναι διττός.

Χτυπούν προβληματικά δάνεια με πρόσχημα την κάθαρση που είναι επιβεβλημένη και παρασκηνιακώς δημιουργούν παράλληλα συστήματα για να ελέγξουν μηχανισμούς και να ελέγξουν την εξουσία.

Η περίπτωση του Πήγασου δεν υποκρύπτει κάποια παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκδοτικός όμιλος Πήγασος που εκδίδει μεταξύ άλλων την εφημερίδα Έθνος είχε κάνει στροφή 180 μοιρών και προσπαθούσε να προσεγγίσει την κυβέρνηση.

Ωστόσο η έκθεση – κόλαφος της ΤτΕ για τα δάνεια του Πήγασου αποτελούν απόδειξη διαφάνειας.

Η εποπτική αρχή των τραπεζών η ΤτΕ αξιολογεί την έκθεση των τραπεζών στην εκδοτική εταιρία Πήγασος και ζητάει σκληρά μέτρα.

Το σκηνικό αυτό βγάζει τελείως έξω την κυβέρνηση….

Όμως αυτό το σκηνικό ευνοεί πλήρως τα σχέδια της κυβέρνησης.

Ξεκίνησαν με το Mega το οποίο δεν έχει τραπεζική ενημερότητα.

Στοχοποίησαν τον Πήγασο και αύριο ποιος άλλος θα έχει σειρά.

Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται καμουφλαρισμένο ένα ευρύτερο σχέδιο ελέγχου των μέσων ενημέρωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ με την δημιουργία…παράλληλου συστήματος.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο αγνές όσο εμφανίζονται.

Καταστρέφουν κάτι παθογενές – ήταν άρρωστη η κατάσταση στον χώρο των μέσων ενημέρωσης – για να δημιουργήσουν νέα σχήματα φιλικά προσκείμενα.

Ο χώρος του τύπου είναι παθογενής.

Στα τηλεοπτικά μέσα επίσης η κατάσταση είναι μιαρή.

Όπως διαφαίνεται στο νέο τηλεοπτικό τοπίο ρόλο θα έχουν Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, Μαρινάκης και Κυριακού ενώ ερωτηματικό είναι τι θα συμβεί με τον Κοντομηνά.

Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό παρασκήνιο πίσω από όλα αυτά το οποίο προσεχώς το bankingnews θα αποκαλύψει λεπτομερώς.

bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail