Πλήθος φανατικών Τούρκων φώναζε συνθήματα κατά των ΗΠΑ κοντά στη βάση του Ιντσιρλίκ

Στρατής Μαζίδης

Εκατοντάδες Τούρκοι, πιθανότητα φανατικοί ισλαμιστές οπαδοί του Ερντογάν συγκεντρώθηκαν χθες κοντά στη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ στα Αδανα της Τουρκίας, η οποία τελεί υπό ένα ιδιότυπο αποκλεισμό και όπου έχει "εγκλωβιστεί" στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ, είδηση την οποία είχαμε δημοσιεύσει εγκαίρως στη Freepen.gr.

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές απαιτούν το κλείσιμο της βάσης του Ιντσιρλίκ, όπου έγιναν δεκάδες συλλήψεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.



Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες έχουν διεξαχθεί έρευνες από τις τουρκικές εισαγγελικές αρχές και την αστυνομία ενώ ο διοικητής της βάσης, Ercan Van και δώδεκα αξιωματικοί κρατούνται με την κατηγορία της συνέργειας στο πραξικόπημα.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι εκτός από το προσωπικό των ΗΠΑ που υπηρετεί στη νατοϊκή βάση, εκεί φιλοξενούνται και πυρηνικά όπλα των Αμερικανών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail