Διανύουμε φάση Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Το προχθεσινό τρομοκρατικό κτύπημα στην πόλη Νίκαια, ήλθε να προστεθεί στην αλυσίδα των θανατηφόρων επιθέσεων που την τελευταία διετία έχει δεχτεί η Γαλλία από τους τζιχαντιστές του ISIS (Ισλαμικό Κράτος) με τις εκατοντάδες νεκρούς και τις χιλιάδες τραυματίες. Οι παρελθοντικές και οι πρόσφατες τζιχαντιστικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Τουρκίας, της Μ. Βρετανίας και άλλων χωρών, άφησαν στο πέρασμά τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Ουσιαστικά, από την χρονολογία ορόσημο της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, που οι ΗΠΑ δέχτηκαν το πολύνεκρο κτύπημα της Αλ Γκάιντα, με την κατάρρευση των δίδυμων ουρανοξυστών και τις χιλιάδες νεκρούς, η Δύση βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου με τις εξτρεμιστικές οργανώσεις του Ισλάμ. Η πορεία των γεγονότων στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και σε ένα μεγάλο τμήμα της Ασίας, μας ωθούν στο συμπέρασμα ότι η ανθρωπότητα διανύει περίοδο Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου. Αυτός ο Παγκόσμιος Πόλεμος σε σχέση με τους προηγούμενους δύο παγκοσμίους πολέμους, έχει αξιοσημείωτες διαφορές. Για παράδειγμα, ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος αναμένεται να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια, με χαρακτηριστικά γνωρίσματα το ατομικό μίσος, τον ταξικό φθόνο, την αποικιοκρατική μισαλλοδοξία και την αβυσσαλέα έχθρα κατά των άθεων της δύσης.

Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί την εμπροσθοφυλακή του παγκόσμιου τζιχαντιστικού κινήματος. Βδομάδα με βδομάδα, μήνα με μήνα, οι επιθέσεις του ISIS και των υπόλοιπων ισλαμικών ομάδων κρούσης κατά δυτικών χωρών, γίνονται μεθοδικά στοχευμένα αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες. Αναμφίβολα, η κατάσταση στη Γαλλία, στις ΗΠΑ, το Βέλγιο, τη Μ. Βρετανία, την Τουρκία και σε πολλές χώρες του κόσμου μυρίζει μπαρούτι και οι ισλαμιστές του ISIS αρματωμένοι σαν αστακοί καραδοκούν για νέο τρομοκρατικό κτύπημα. Η λαϊκή παροιμία λέει: «Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς». Οι ΗΠΑ με την Ευρώπη εξέθρεψαν το μπούμερανγκ της Αραβικής Άνοιξης. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζουν σήμερα τουλάχιστον 25.000.000 μουσουλμάνοι διαφόρων αιρέσεων. Οι ρίζες του ισλαμικού στοιχείου στον Ευρωπαϊκό χώρο είναι βαθιές και αναζητούν την προέλευσή τους από τα τυραννικά χρόνια της αποικιοκρατίας. Το σύνολο των μουσουλμάνων που κατοικούν σε χώρες όπως Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, κ.λπ., προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Τα τρομοκρατικά κτυπήματα των εξτρεμιστών του ISIS αποδεικνύονται άρτια προετοιμασμένα και πλήρως στοχευμένα. Είναι τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά του δυτικού κόσμου. Οι τζιχαντιστές του ISIS ενδέχεται να πιστεύουν σε μακρά και ολομέτωπη πολεμική σύρραξη μεταξύ του ισλαμικού και του χριστιανικού κόσμου. Αν αναλογιστούμε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο οι χριστιανοί εκτιμώνται σήμερα σε 2,4 και οι μουσουλμάνοι σε 1,7 δις άτομα, όλοι μας κατανοούμε τις ολέθριες συνέπειες του εξελισσόμενου παγκόσμιου θρησκευτικού πολέμου. Δυστυχώς, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Μ. Βρετανία και όσες χώρες υποστήριζαν με υλικά και ανθρώπινα μέσα τα ισλαμικά κινήματα που εξέφραζαν το όραμα της Αραβικής Άνοιξης, τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν τα εκτρώματα του ISIS, της Αλ Γκάιντα και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η Αραβική Άνοιξη άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Από την άλλη μεριά, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε την ηθική κατάπτωση και το σεξουαλικό ξεπεσμό αρκετών δυτικών κοινωνιών. Τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα όπως είναι οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων και η υιοθεσία βρεφών και μικρών παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, καθρεφτίζουν τον εκμαυλισμό και την ηθική κατάντια των δυτικών κοινωνιών. Τα δεκάδες εκατομμύρια ισλαμιστών, διαφόρων ιδεολογικών και δογματικών αποχρώσεων, που ζουν σε χώρες του δυτικού κόσμου, έχουν θέσει ως πρωταρχικό τους στόχο τον θάνατο των άθρησκων και των ομοφυλόφιλων. Οι δυτικές κοινωνίες της ηθικής κατρακύλας, του αμοραλισμού και της οικονομικής διαφθοράς, θα καταφέρουν να νικήσουν τους τζιχαντιστές του ISIS και των υπόλοιπων ισλαμικών οργανώσεων;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail