Ραγδαίες και τρελές εξελίξεις στην Τουρκία: Το πογκρόμ αποφασίστηκε πριν το πραξικόπημα - Δημόσιες τουαλέτες το σπίτι του Γκιουλέν

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία καθώς ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας και γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ αποκάλυψε πως οι τουρκικές αρχές σχεδίαζαν να προχωρήσουν σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις - εκκαθαρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να τις απαλλάξουν από τους οπαδούς του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ.

Ο Αλμπαϊράκ βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του Εσρα και τον πεθερό του για οικογενειακές διακοπές στη Μαρμαρίδα όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα. Ωστόσο μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, άφησε να εννοηθεί ότι ορισμένα «στοιχεία» εντός του στρατού προχώρησαν στο πραξικόπημα καθώς είχαν πληροφορηθεί πως θα...εκκαθαρίζονταν. Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο επρόκειτο να συγκληθεί εντός του καλοκαιριού για να απομακρύνει από το στράτευμα όλους τους αξιωματικούς που θεωρούνται ύποπτοι για δεσμούς με τον Γκιουλέν.

Επίσης αναφέρει ότι ο Ερντογάν ενημερώθηκε για το πραξικόπημα από έναν πολίτη και ότι μόνο αργότερα αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Όμως εκτός από ραγδαίες έχουμε και τρελές εξελίξεις καθώς έγινε γνωστό πως ο Ερντογάν μετατρέπει το πατρικό του Γκιουλέν,  μία μονοκατοικία στο τουρκικό χωριό Κορουτζούκ (στην κεντρική επαρχία Ερζερούμ) σε δημόσιες τουαλέτες!

Ο συγγραφέας, κληρικός και πολιτικός Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει σήμερα στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ γεννήθηκε και μεγάλωσε σε.

Όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα Beyaz Gazete, η μετατροπή του πατρικού σπιτιού του Γκιουλέν σε τουαλέτες γίνεται ύστερα από απαίτηση των κατοίκων του χωριού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail