Ο Γκιουλέν σηκώνει το γάντι: Μόνος μου θα μπω στο θάλαμο εκτέλεσης αν αποδείχθει ότι είμαι ένοχος

Στρατής Μαζίδης
(twitter: SMazidis)

Σηκώνει το γάντι των προκλήσεων ο τούρκος κλητικός, Φετουλάχ Γκιουλέν απέναντι στον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

 Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» σχολιάζει πως:
 
«Ο Ερντογάν είναι τόσο πεινασμένος για εξουσία που πιστεύει ότι έτσι είναι όλοι. Ο Ερντογάν προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια και τώρα ζει σε παλάτια. Η επιτυχία και η εξουσία τον έχουν δηλητηριάσει»

Όσον αφορά τις φήμες περί εμπλοκής του στο στρατιωτικό πραξικόπημα, ο τούρκος ιμάμης αναφέρει πως δεν έχει καμία σχέση, κάνει λόγο για παραφροσύνη του Ερντογάν αφήνοντας υπόνοιες πως ο τελευταίος το ενορχήστρωσε και σχολιάζει ότι: 

«Έχω ήδη πει πολλές φορές ότι είμαι ενάντια σε κάθε μορφή βίας όταν πρόκειται για την επίτευξη πολιτικών στόχων. Απορρίπτω τα στρατιωτικά πραξικοπήματα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο έκδοσής του στην Τουρκία, ο Γκιουλέν εκτιμά πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. «Ο Ερντογάν δεν έχει κανένα στοιχείο να δείξει στους Αμερικανούς. Το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ λειτουργεί. Οι Αμερικανοί δεν θα με παραδώσουν αν δεν υπάρχει κατηγορητήριο με αποδείξεις» υπογραμμίζει με νόημα ο Γκιουλέν και συμπληρώνει ότι:

«Είμαι διατεθειμένος να καταθέσω ενώπιον διεθνούς επιτροπής. Αν διαπιστώσει ότι είμαι ένοχος, τότε θα πάω στον θάλαμο εκτέλεσης. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί, γιατί δεν έχω κάνει τίποτα».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail