Κακές στιγμές του Αλέξη στη συνέντευξη με τον Παπαχελά…

Είμαστε η καλύτερα προφυλαγμένη οικονομία στην Ευρωζώνη, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας λόγω του χαμηλού επιτοκίου που δανείζεται η χώρα, για να λάβει «πληρωμένη» απάντηση από τον Αλέξη Παπαχελά, ότι είναι σα να λες «είμαι στην εντατική άρα είμαι καλά προφυλαγμένος από τα μικρόβια»… Να θυμίσουμε πως κάποτε τους αποκαλούσε τους δανειστές της χώρας «τοκογλύφους».

Ο πρωθυπουργός επίσης ανέφερε, ότι… οι προηγούμενοι άφησαν αθωράκιστη τη χώρα ποντάροντας στη λογική της «παρένθεσης», η οποία δεν τους βγήκε. Όμως, τί διαφορετικό έκανε ο ίδιος; Μήπως εγκατέλειψε την εμπρηστική ρητορική για χάρη του εθνικού συμφέροντος;

Επίσης, τί ακριβώς ετοιμάζεται να κάνει τώρα με το όψιμο «μαγείρεμα» του εκλογικού νόμου ώστε να εμποδίσει την άνοδο της αντιπολίτευσης στην εξουσία και την καλλιέργεια του εδάφους για να συνεχίσει να κυβερνά με τη συνεργασία φιλικών δυνάμεων προερχομένων εκ δεξιών; Θωρακίζεται μήπως η χώρα με τα εγχώρια πολιτικά «παιχνίδια»;

Ο πρωθυπουργός της χώρας, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ελπίδα για το μέλλον, έκανε λόγο για την εντελώς διαφορετική εικόνα που θα έχει η χώρα σε πέντε χρόνια από σήμερα, που θα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία…

Πέραν του ότι η αναφορά σε «εθνική παλιγγενεσία» έχει έντονο «άρωμα» συμβούλων επικοινωνίας – για τον Τσίπρα μιλάμε – ήταν σα να άκουγε κανείς με παραλλαγές, το μεγαλοϊδεατικό σχέδιο και τη ρητορική του Ερντογάν για το 2023 στην επέτειο από τα 100 χρόνια ίδρυσης της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας…

Εκεί όμως που «διέπρεψε», ήταν σε όσα είπε για τον τομέα της φορολογίας, όταν ερωτήθηκε για την οικονομική ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική αγορά, μια κατάσταση που αποτρέπει κάθε επένδυση, με τον δημοσιογράφο να τον ρωτά, για ποιον λόγο να μην επενδύσει κάποιος στη Βουλγαρία, καταβάλλοντας 10% φόρο και όχι τριπλάσιο…

Δεν μπορεί να είναι στόχος μας το χαμηλό εργατικό κόστος, ήταν η αρχική του απάντηση, για να συμπληρώσει όμως, ότι η σοβαρή εσωτερική υποτίμηση μπορεί να ανοίξει επενδυτικές ευκαιρίες. Τότε γιατί την πολεμούσε; Είναι καλή τελικά η εσωτερική υποτίμηση; Χρειάζεται έστω σε έναν βαθμό; Τι ισχύει;

Οι επενδυτές μας ζητούν σταθερό περιβάλλον φορολογικό, είπε ο Τσίπρας. Θέλει να μας πείσει δηλαδή ότι αν τους πει σταθεροί οι σημερινοί φόροι για δέκα χρόνια αυτοί θα έρθουν… ας σοβαρευτούν κι ας βρουν καλύτερους τρόπους να υποστηρίξουν όσα επέλεξαν και εφαρμόζουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως, διαμαρτυρήθηκε ότι δεν ευσταθεί η κριτική ότι άργησε να φέρει τον εκλογικό νόμο και επικαλέστηκε τις προτεραιότητες που είχε η κυβέρνηση. Τώρα που βρήκε χρόνο άρχισε να ασχολείται, μαζί και με τη συνταγματική αναθεώρηση! Η αλήθεια είναι πως όταν οι δημοσκοπήσεις του έλεγαν ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, το μπόνους των 50 εδρών ήταν καλό. Τώρα που γύρισαν θυμήθηκε την απλή αναλογική.

Το τελευταίο ήταν η επίθεση στους συνήθεις υπόπτους, επί του προκειμένου στη Siemens. Η εταιρία αυτή, είπε ο Τσίπρας, παντού διέφθειρε, αλλού όμως κάποιοι πληρώσανε. Ας το επαναλάβουμε λοιπόν: Σαφέστατα και υπάρχουν ευθύνες στη γερμανική εταιρία.

Όταν όμως ξεχνάμε ότι το σύστημα στο οποίο κλήθηκαν να λειτουργήσουν και να πουλήσουν, κάποιοι το είχαν στήσει, κάποιοι εγχώριοι απατεώνες πήγαιναν συνεχώς με απλωμένο χέρι, υπέρμαχοι της… ιδεολογίας του «δώσε και σε μένα μπάρμπα», είμαστε καταδικασμένοι…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail