ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ στη Νίκαια της Γαλλίας! 84 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από φορτηγό που έπεσε στο πλήθος

Στρατής Μαζίδης

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ημέρες όταν δημοσιεύαμε στη Freepen.gr (άρθρο) τις ανησυχίες γάλλων αξιωματούχων πως φοβούνται επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα, και δυστυχώς έγινε πραγματικότητα.

Χθες βράδυ ένα φορτηγό χτύπησε συγκεντρωμένο πλήθος μετά τους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλης στη νότια γαλλική πόλη της Νίκαιας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 84 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, και τραυματίζοντας δεκάδες, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Αυτό συνέβη στην περίφημη Promenade des Anglais μετά από μια επίδειξη πυροτεχνημάτων. Ο οδηγός σκοτώθηκε από άνδρες της Αστυνομίας ενώ βρέθηκαν μέσα στο φορτηγό ψεύτικα όπλα και μια αδρανής χειροβομβίδα.

Την ίδια ώρα που ο οδηγός πατούσε τον κόσμο κάνοντας ελιγμούς ανάμεσα στα πλήθη, παράλληλα από το παράθυρο γάζωνε με πυροβόλο όπλο τον κόσμο.

Ο δράστης που έχει ταυτοποιηθεί, είναι τυνήσιος που ζούσε στη Νίκαια και ήταν γνωστός για τις εξτρεμιστικές του απόψεις αλλά και τη ροπή του προς την ένοπλη βία.



Ο Πρόεδρος Francois Hollande δήλωσε ότι η επίθεση ήταν «τρομοκρατική» και επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη Γαλλία κατά τρεις μήνες, η οποία επρόκειτο να αρθεί στις 26 Ιουλίου.

«Η Γαλλία έχει πληγεί σοβαρά» δήλωσε ο Hollande, προσθέτοντας ότι «πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Όλη η Γαλλία είναι υπό την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας» σχολίασε προσθέτοντας ότι «πολλά παιδιά» ήταν μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν.

Στην επίθεση καταγράφονται περίπου 120 τραυματίες ενώ 18 από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Εισαγγελέας Ζαν-Μισέλ Πρέτρ δήλωσε πως το φορτηγό οδήγησε 2 χιλιόμετρα (1,2 μίλια) μέσα στο πλήθος.

Οι φωτογραφίες είναι από το AFP.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail