Ο Φίλης καταργεί και το άριστα - Θα δίνουν υποτροφίες και με βαθμό 6,5

Μετά την αριστεία, η κυβέρνηση φαίνεται πως καταργεί και το άριστα, αφού πλέον ο βαθμός «λίαν καλώς» (από 6,5) θα είναι αρκετός για να πάρει κάποιος υποτροφία.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας προς ψήφιση στη Βουλή μεταξύ άλλων τροποποιείται και το κριτήριο απονομής υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη διάταξη περιορίζεται σημαντικά ο αριθμός των υποψηφίων για την απονομή των υποτροφιών προπτυχιακούς φοιτητές, δεδομένου ότι η πλειονότητα των ανωτέρω υποτρόφων δεν πληροί κατά το δεύτερο έτος σπουδών το οριζόμενο από την τροποποιούμενη διάταξη κριτήριο του μέσου όρου της επιδόσεώς τους με όριο της βαθμολογίας τον βαθμό 8,51.

Τώρα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μειώνει κάτω από το συγκεριμένο βαθμό, τα βαθμολογικά κριτήρια για τη χορήγηση υποτροφίας από το ΙΚΥ, βάζοντας ως κατώφλι το «λίαν καλώς», δηλαδή από 6,5 και άνω.

iefimerida.gr
Νεότερη Παλαιότερη
* * * Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειας της σελίδας
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail