Άλωσε την Κολωνία ο Σουλτάνος - Με 50.000 τούρκους στους δρόμους τρόμαξε το Βερολίνο

Στρατής Μαζίδης

Η Κολωνία στα πόδια του σουλτάνου, Ταγίπ Ερντογάν που παρά τη βροχόπτωση είδε να συγκεντρώνονται 50.000 άτομα στη διαδήλωση υπέρ του σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής αστυνομίας που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Focus».

Ο Δήμος της Κολωνίας είχε εκπονήσει σχέδιο για αντιμετώπιση πιθανών συμβάντων στήνοντας ειδική ομάδα στον πυροσβεστικό σταθμό ενώ απαγορεύθηκε η η προγραμματισμένη συγκέντρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης Pro NRW καθώς διαπιστώθηκε ότι πολλοί εξ αυτών τελούσαν υπό το κράτος του αλκοόλ.

Την ίδια στιγμή μεγάλη αστυνομική δύναμη ήταν επί ποδός ενώ ένστολος σχολίασε γλαφυρά και άκρως επιτυχημένα:

«Δεν μπορώ να το καταλάβω. Οι Τούρκοι στη Γερμανία αξιοποιούν όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα για να διαδηλώσουν υπέρ ενός απολυταρχικού ηγέτη, που επιθυμεί να ακυρώσει τη Δημοκρατία στην πατρίδα τους».

Η σημερινή διαδήλωση ήταν ένα ηχηρό μήνυμα από τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν προς το Βερολίνο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις τοποθετήσεις ακούστηκαν κατηγορίες κατά των Γερμανών πολιτικών αλλά και συνθήματα υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία. Ως προς τούτο υπενθυμίζουμε το χθεσινό δημοσίευμα στη Freepen.gr σχετικά με τη μεθόδευση ενός κερδισμένου από πριν δημοψηφίσματος για τη θανατική ποινή στη γειτονική χώρα.










Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail