Ταβάνιασαν οι Podemos - Ξανά τρίτοι, και καμμένοι από τον Τσίπρα;


O Μαριάνο Ραχόι και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα είναι οι νικητές των εκλογών στην Ισπανία δίχως όμως να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων το Λαϊκό Κόμμα παίρνει 33% και 137 έδρες, από 123 στις προηγούμενες εκλογές, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 22,7% και 85 έδρες, από 90 που είχε πάρει, οι Unidos Podemos 21,2% και 71 έδρες (αθροιστικά τα δύο κόμματα του συνασπισμού παίρνουν ακριβώς τις ίδιες έδρες) και οι Ciudadanos: 13,3% και 32 έδρες.


Ωστόσο τη μεγαλύτερη απώλεια εδρών κατέγραψαν οι Ciudadanos (8 έδρες).

«Θα κάνουμε αναλύσεις από αύριο. Μας έπιασαν αιφνιδίασαν τα αποτελέσματα» δήλωσε ο Ιγκλέσιας, την ώρα που η καταμέτρηση βρισκόταν στο 95%, με τα αποτελέσματα να διαψεύδουν και τις εκτιμήσεις των Unidos Podemos, αλλά και τα exit polls που προέβλεπαν σε δεύτερη θέση του κόμματος του Ιγκλέσιας.

Το μάθημα του Τσίπρα μάλλον έβαλε οροφή στους Podemos.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail