ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ! Καταρρέουν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες λόγω Brexit

Oι ευρωπαϊκές τράπεζες καταρρέουν, καθώς η προοπτική ενός Brexit γίνεται όλο και πιο πιθανή.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων, τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υπέστησαν το χειρότερο πλήγμα στα κεφαλαιακά τους αποθέματα τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς υπήρξαν διαρροές για πιθανές μαζικές εκροές κεφαλαίων σε περίπτωση ενός Brexit. Η Deutsche Bank υποχώρησε σε χαμηλά ποσοστά ρεκόρ, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα της αγοράς μετοχών. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις εξελίξεις, ένα Brexit θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι χειρότερο για την ηπειρωτική Ευρώπη από ό, τι στο ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι η Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) είναι διατεθειμένη να ρίξει τα βασικά επιτόκια από το σημερινό χαμηλό επίπεδο του 0,5% σε 0,25 έως 0,5% λίγο μετά το δημοψήφισμα για να υποστήριξη την στερλίνα και να προσελκύσει επενδύσεις πίσω στην Βρετανία. Με δεδομένη την αδυναμία του ευρώ, δεν είναι περίεργο που οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι οι πρώτες που θα δεχθούν το «βαρύ πλήγμα».

Η γενική κατάρρευση των αποδόσεων των ευρωπαϊκών τραπεζών υποδηλώνει ότι ένα Brexit είναι πολύ πιθανό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail