Αρμένιοι διεκδικούν την Αμερικανική βάση του Ιντσιρλίκ

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Η περιοχή που βρίσκεται η βάση στο Ιντσιρλίκ ανήκε σε Αρμένιους που είχαν εκεί φυτείες σύκων. Παρεμπιπτόντως αυτό σημαίνει και ιντσερλίκ, οι κλέφτες δεν μπόρεσαν να βρουν ούτε ένα όνομα που να μην δείχνει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες. Υπήρχαν εκεί σπίτια, φάρμες, εκκλησία, σχολείο.

Στις 9 Αυγούστου στην Καλιφόρνια θα εκδικαστεί η υπόθεση 3 Αρμένιων απογόνων θυμάτων και επιζώντων της γενοκτονίας που διεκδικούν την επιστροφή 102 στρεμμάτων γης μέσα και γύρω από την Αμερικανική αεροπορική βάση. Άλλοι 13 Αρμένιοι μπορεί να προστεθούν στην καταγγελία και έτσι θα καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της βάσης.

Οι Αρμένιοι ποτέ δεν έπαψαν να διεκδικούν, οι Κούρδοι να παλεύουν για την ελευθερία τους, για μας το "χίλια χρόνια αν περάσουν δεν πεθαίνουμε σκλάβοι" μάλλον είναι μια θεωρητική έκφραση που δεν μας άγγιξε ποτέ, πάλι καλά που οι Έλληνες το 1821 μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς δεν σκέφτονταν έτσι.

Αντιμετωπίσαμε τις σκλαβωμένες πατρίδες σαν χαμένες χωρίς καν να τις διεκδικήσουμε ποτέ. Βασικός στόχος όταν πήγαμε στην Σμύρνη -που καλώς πήγαμε- δεν ήταν η διασφάλιση της ελευθερίας των Ελλήνων της περιοχής αλλά η προάσπιση των Αγγλικών συμφερόντων. Ο Πόντος μας έπεφτε μακριά από την αρχή.

Εξαιρετικά λογική κατάληξη η σημερινή κυβέρνηση για τον συμφεροντολόγο ατομιστή ψηφοφόρο του 1920 που θεωρούσε έθνος τον εαυτό του. 

Για τους Έλληνες ανθρωπιστές που θαυμάζουν τον εμπνευστή του Χίτλερ Κεμάλ και θεωρούν ότι ο επικεφαλής του τελευταίου έθνους που ήρθε και μάλιστα ως κατακτητής στην περιοχή, είχε δικαίωμα να σφάξει, να διώξει και να τουρκοποιήσει με την βία όλα τα υπόλοιπα, ότι και να ειπωθεί είναι λίγο, υποθέτω ότι δεν κάνουν αίτηση για μέλη στην χρυσή αυγή γιατί είναι εξαιρετικά μετριοπαθής για τις ιδέες τους.

Έθνος χωρίς πατριώτες ηγέτες και με ψευτοανθρωπιστές ξένους φασίστες, στην ουσία βαδίζει στον χαμό του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail