Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες τα παιδιά σας και ραγιάδες τα παιδιά των παιδιών σας

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Λαός δούλων που από το 1770 περιμένει το Μόσκοβο να του φέρει το σεφέρι και κάθε φορά που τον πουλάνε ξεχνάει και επανέρχεται στις ψευδαισθήσεις του.

Λαός κουτάβι, που δεν απαιτεί καν λιχουδιά για να χοροπηδήσει, χοροπηδάει με την υπόσχεση της, και όταν δεν του δίνουν την λιχουδιά κατεβάζει την ουρά του και ξεχνάει μέχρι την επόμενη φορά.

Λαός ραγιάδων ιδεοληπτικών από το 1453 που την ευθύνη για τον ατομισμό του, την αδιαφορία του για την πατρίδα, το ξεπούλημα της κυριαρχίας μέσω των προνομίων, την έριξε στον Θεό.

Κάποτε ο Βυζαντινός αυτοκράτορας ήταν πρώτος μεταξύ ίσων, τον αποκαλούσαν πατέρα, ο Γερμανός ήταν αδερφός του και ο Βούλγαρος γιός του. Οι Ρώσοι ήταν σλαβικό φύλο που κυβερνιόταν από Βίκινγκς. Η γραπτή γλώσσα τους δημιουργήθηκε από τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο, το κυριλλικό αλφάβητο, που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν τους, ήταν η εξέλιξη του γλαγολιτικού αλφαβήτου που είχαν επινοήσει οι δυο Θεσσαλονικείς, και έχει σαν βάση τα αρχαία ελληνικά. Μόλις απέκτησαν δύναμη επιτέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. 

Οι Ρώσοι διαχρονικά έχουν υπάρξει τόσο φίλοι μας όσο και οι Αμερικανοί… καθόλου.

Η εθελοδουλία, οι ψευδαισθήσεις που δεν άλλαξαν καθόλου από το 1770, όταν οι Ρώσοι έστελναν πράκτορες να διαδώσουν ότι είναι θέλημα θεού η απελευθέρωση από το ξανθό γένος καταντάει εμετική. Στους Ρώσους και στο Μπάαθ του Άσαντ χρωστάμε τον εξαραβισμό των Ελλήνων της Μέσης Ανατολής. Όχι ότι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι είναι καλύτεροι αλλά ευτυχώς αυτό έγινε αντιληπτό, αν και οφείλω να ομολογήσω ότι αμερικανόφιλο να ασχολείται με τι επιθεωρήσεις στον στρατό έκανε ο Ομπάμα δεν έχω δει.

Από το είναι Θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει, στο θα φέρει ο Μόσκοβος το σεφέρι, στο στρατηγέ ιδού ο στρατός σου, και στα πανηγύρια στο Σύνταγμα για την στήριξη μιας κυβέρνησης που ψηφίστηκε γιατί τα έλεγε μισό-καλά, βόλτες στην Ευρώπη έκαναν για μήνες, εκφράζοντας την οπτική τους για την σωτηρία της Ευρώπης χωρίς καν να έχουν καταστρώσει ένα στοιχειώδες σχέδιο για την Ελλάδα.

Πάντα φταίνε οι κακοί "άλλοι" που μας μισούν, οι άλλοι φταίνε που Έλληνες ψήφισαν το 1920 ότι δεν ήθελαν Μεγάλη Ελλάδα, οι άλλοι φταίνε που Έλληνες δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν ο Πόντος ήταν μακριά για τις ελληνικές κυβερνήσεις, που Έλληνες αποκάλεσαν τα αδέρφια τους Μικρασιάτες και Πόντιους τουρκόσπορους, που Έλληνες έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη την Ίμβρο και την Τένεδο, που Έλληνες πανηγύριζαν το 2015 νομίζοντας ότι οι διαλέξεις των μεγαλοαστών και των κομματόσκυλων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάχη και θα έκαναν τους ευρωπαίους να τρέμουν, ενώ ο ήρωας πρωθυπουργός την ίδια στιγμή, Φεβρουάριο του 2015, συνέκρινε σε συνάντηση του με τον Γκουρία, την διαφθορά της Ελλάδας με την διαφθορά του Μεξικού.

Ναι, υπήρξαν λαμπρές εξαιρέσεις στην στάση των Ελλήνων μετά την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους, και πιο πριν κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας, αλλά αρκεί το μετά για να δείξει ότι δεν έφτασαν, δεν έκαναν την διαφορά, δεν απέτρεψαν την πορεία προς την καταστροφή. Μακεδονικός Αγώνας, Βαλκανικοί, Αλβανικό έπος και αντίσταση στον Ναζισμό το 1940, διαδηλώσεις για την Κύπρο το 1950, όλα ήταν προσωρινά γιατί δεν είχαν βάση, φωτεινά διαλείμματα σε μια πορεία προς το σκοτάδι που κρατάει από το 1453. 

Δεν ήταν θέλημα Θεού να τουρκέψει η Πόλη, δεν έφταιγαν όλοι οι άλλοι για τις καταστροφές, γιατί πολύ απλά δεν κάναμε τίποτα για να τις αποτρέψουμε ή κάναμε πολύ λίγα και με λάθος τρόπο.

Ή θα βρούμε τη βάση που χάθηκε στην πορεία, ώστε να γίνουν οι εξαιρέσεις κανόνας ή θα χαθούμε και θα το αξίζουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail