Ο Φίλης δεν παραιτείται - Η Ελλάδα τον χρειάζεται

Του Στρατή Μαζίδη

Δε θα κάνει τελικά το "δώρο" της παραίτησης ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης στην αξιωματική αντιπολίτευση καθώς μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη» 

Αυτό σημαίνει πως και να ήθελε να παραιτηθεί, δε θα είχε κανένα νόημα μιας και η κυβέρνηση δε σκοπεύει να ξεφορτώσει την πολιτική σαβούρα (σαν το water ballast στα πλοία) διότι προφανώς ο τόπος και η δημοκρατία τον χρειάζονται.

Ή μάλλον η κυβέρνηση τον χρειάζεται όταν κάνει τις κωλοτούμπες της ή εφαρμόζει φορομπηχτικές πολιτικές ώστε να πατά την πολιτική κοιλιά του και να λέει ή αποφασίζει ό,τι θέλει. 

Πχ περισσότερο διάλλειμα αντί για μάθημα, παρά φύση τα αρχαία, εθνοκάθαρση στον Πόντο, στα όρια της παραβίασης του Συντάγματος η συγκέντρωση των paraititheite κ.ο.κ.

Ο Νίκος Φίλης είναι ο πολιτικός Πάγκαλος της σημερινής κυβέρνησης υπό την έννοια πως έχει το αντίστοιχο πολιτικό εκτόπισμα να κάνει δηλώσεις, να συγκεντρώνει τη λαϊκή οργή και να απορροφά ως σπόγγος της αντιδράσεις εκτός από το να διαλυθεί εντελώς ό,τι υπήρχε στην Παιδεία.

Αν ο Πάνος Καμμένος έχει το ρόλο να πλαγιοκοπεί τη Νέα Δημοκρατία και να κάνει αυτός τις κατεβασιές σε βάρος της, ο Νίκος Φίλης είναι ο τέλειος αποπροσανατολιστής της κοινής γνώμης.

Σκεφθείτε το λίγο. 

Η κοινωνία καλείται να βρει πυξίδα και να χαράξει πορεία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail