Θρίλερ για γερά νεύρα στη Ράκκα - Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο συριακός στρατός ανακτά τις θέσεις του;

Του Στρατή Μαζίδη

Ένα κυριολεκτικό θρίλερ φαίνεται πως εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα στην επαρχία της Ράκκα και την επιχείρηση του Συριακού Στρατου και των Γερακιών της Ερήμου για το πρώτο στάδιο της επιχείρησης και την απελευθέρωσης της βάσης της Tabaqa.

Οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα είναι αντικρουόμενα μεταξύ τους. Άλλοι μεταδίδουν την οπισθοχώρηση του στρατού στα όρια της Ιθρίγια (στα σύνορα των επαρχιών Χάμα-Ράκκα) που σημαίνει το τέλος της επιχείρησης και έτερα μέσα δημοσιεύουν πως ο στρατός απέκρουσε τις σφοδρές επιθέσεις των ισλαμιστών και ανέκτησε τις πετρελαιοπηγές στη Ρασάφα.

Συγκεκριμένα το almasdar δημοσιεύει πως ο στρατός έχει αναδιπλωθεί στην Ιθρίγια ενώ το ιρανικό FARS πως αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία οι επιθέσεις στη Ρασάφα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το alalam.ir μεταδίδει επιτυχίες του στρατού στη Ρασάφα και τις πετρελαιοπηγές στην al-Thowrah.


Την είδηση πως ο στρατός ανέκτησε τις πετρελαιοπηγές στηνal-Thowrah μεταδίδει και το Russia Today μαζί με σχετικό βίντεο:





Προφανώς οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες και έντονα τα πολεμικά μέτωπα ώστε ακόμη και οι ρώσοι αναποκριτές δε συμφωνούν μεταξύ τους. Χθες δημοσιεύαμε στη Freepen.gr την ανταπόκριση του Sapkonov που μιλούσε για διάλυση της δύναμης της Ράκκα, σήμερα η ρωσική Γκαζέτα επικαλείται έτερο ανταποκριτή που κάνει λόγο για απόσταση 3 χλμ από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Tabaqa.

Με λίγα λόγια ο στρατός θριαμβεύει και διαλύεται ταυτόχρονα!

Σήμερα πάντως ρωσικά και συριακά πολεμικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν την Tabaqa και τη Raqqa με τα σχετικά ρεπορτάζ να μιλούν για το θάνατο πολλών τζιχαντιστών και την καταστροφή του εξοπλισμού τους. 


Όπως φαίνεται η ISIL εξαπέλυσε μια σφοδρή αιφνιδιαστική επίθεση η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μερική αναδίπλωση του στρατού σε συγκεκριμένα σημεία και όχι τελικά την κατάρρευση της επιχείρησης στη Ράκκα η οποία βέβαια αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολη από ότι είχε αρχικά διαφανεί.

Επίσης ο συριακός στρατός φαίνεται ότι εκτός του ξαφνικού χτυπήματος εβλήθη και με χημικά όπλα και για αυτό πλέον όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες λαμβάνει τα μέτρα του.


Στον αντίποδα οι τζιχαντιστές διαδίδουν την εκδίωξη του στρατού εκτός των ορίων της περιφέρειας της Ράκκα.

Συνεπώς όλες οι πληροφορίες και εξελίξεις μεταδίδονται με τη σχετική επιφύλαξη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail