Η Συριακή Αεροπορία εξάτμισε τους ισλαμιστές στο Deir Ezzor - Θυελλώδης μάχη οδήγησε στην απελευθέρωση ιστορικού μνημείου

Στρατής Μαζίδης

Μαζικούς βομβαρδισμούς υπέστησαν θέσεις της ISIL κοντά στη στρατηγική αεροπορική βάση του Ντέιρ Ezzur και τη νοτιοδυτική ύπαιθρο της πόλης από τα αεροσκάφη της συριακής αεροπορίας. Ως εκ τούτου το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν αρκετοί τζιχαντιστές, άλλοι να τραυματιστούν ενώ καταστράφηκε μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων οχημάτων της ομάδας.

Ωστόσο σημαντικές ήταν οι εξελίξεις και στο πεδίο της μάχης, όπου η ισχυρή στρατιωτική ισχυρή άμυνα δεν επέτρεψε στους ισλαμιστές να προωθηθούν σε κυβερνητικές θέσεις.

Συγκεκριμένα οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να καταλάβουν τη θέση ελέγχου Πανόραμα του συριακού στρατού το πρωί της Κυριακής. Η σθεναρή όμως άμυνα της 137ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού με την υποστήριξη της 104ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο την αποτυχία της επίθεσης αλλά και την απελευθέρωση του αρμένικου νεκροταφείο του Ντέιρ Εζόρ.

Σύμφωνα με τον Yarob Zahreddine της 104ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν αρκετούς τρομοκράτες της ISIS κατά τη διάρκεια της μάχης για το νεκροταφείο των Αρμενίων συμπεριλαμβανομένων αρκετών ξένων τρομοκρατών από τη Βόρεια Αφρική.

Αξίζει να αναφερθεί πως το νεκροταφείο των Αρμενίων αποτελεί παράλληλα ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο καθώς το Ντέιρ Εζόρ αποτέλεσε το καταφύγιο μέγαλου μέρους του μαρτυρικού λαού την εποχή της Γενοκτονίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail