Διαβάστε ποια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ετοιμάζεται να εκλέξει μουσουλμάνο δήμαρχο!

Σημείο σταθμό για τη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη γενικότερα, αποτελεί το γεγονός πως ο υποψήφιος των Εργατικών για το δήμο Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, διευρύνει το προβάδισμά του σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις. Ως εκ τούτου έχει σημαντική πιθανότητα να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον όντας ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος μιας μεγάλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Ο Χαν, γιος ενός πακιστανού οδηγού λεωφορείου καταγράφει μια διαφορά μεγαλύτερη των δέκα μονάδων από τον υποψήφιο των Συντηρητικών Ζακ Γκόλντσμιθ και παρά το γεγνονός πως η εκστρατεία κινήθηκε εν πολλοίς γύρω από το θρήσκευμα του Χαν και τις συναναστροφές του όταν ήταν δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μέτρηση της Opinium για την εφημερίδα Evening Standard, δίνει στην πρόθεση ψήφου πρώτης προτίμησης στο Χαν ποσοστό 35% έναντι 26% για τον Ζακ Γκόλντσμιθ.  Στη δεύτερη προτίμηση η ψαλίδα ανοίγει στο 57%-43%.

Άλλη δημοσκόπηση, της ComRes για το τηλεοπτικό δίκτυο ITV και τον ραδιοφωνικό σταθμό LBC, δίνει στο Χαν 45% έναντι 36% του Γκόλντσμιθ στην πρώτη προτίμηση και 56% έναντι 44% στη δεύτερη αντίστοιχα.

Ο Σαντίκ Χαν δήλωσε πως τα πάντα θα κριθούν από το ποσοστό της συμμετοχής ενώ ο καθηγητής στην Οικονομική Σχολή του Λονδίνου, Τόνι Τράβερς θεωρεί πως τα πάντα είναι ακόμη ανοικτά και ότι όσο μικρότερο είναι το ποσοστό συμμετοχής, τόσο αυτό θα είναι θετικό για τον Ζακ Γκόλντσμιθ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail