Ο Ερντογάν καταδικάζει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις κουρδικές πολιτοφυλακές

O Recep Tayyip Erdogan καταδίκασε το Σάββατο την υποστήριξη των ΗΠΑ στους κούρδους μαχητές στη Συρία όπου αμερικανοί στρατιώτες φωτογραφήθηκαν να φέρουν το εθνόσημο των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας πολιτοφυλακής « τρομοκρατικής « για την Άγκυρα.

« Η υποστήριξη που δίνουν στο PYD (πολιτική πτέρυγα των YPG), στους YPG, εγώ το λέω από το Diyarbakir : την καταδικάζω« , δήλωσε ο Erdogan, εκφραζόμενος από αυτήν την μεγάλη πόλη στα ΝΑ της Τουρκίας λίκνο της κουρδικής αντίστασης. « Αυτοί που είναι φίλοι μας είναι με εμάς μέσα στο ΝΑΤΟ(…) δεν μπορούν δεν οφείλουν να στείλουν τους στρατιώτες τους στη Συρία με το σήμα των YPG« , a-t-il ajouté.

Αμερικανοί στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων φέροντας το εθνόσημο των YPG φωτογραφήθηκαν την Τετάρτη από το AFP στην επαρχία της Raqa, όπου οι FDS κήρυξαν μια μαζική επίθεση κατά των τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας.

Για την Άγκυρα οι YPG σχετίζονται στενά με το (PKK), οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική από την Τουρκία και που ήταν σε πόλεμο μαζί της έπειτα από το 1984.

» PKK, PYD, YPG, Daech: δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσά τους. Αυτές οι οργανώσεις είναι όλες τρομοκρατικές « , δήλωσε ο Erdogan. « Δεν μας έδωσαν τέτοιο λόγο οι αμερικανοί.Πιστεύω ΄’οτι η πολιτική πρέπει ν΄ασκείται με ειλικρίνεια « , υπογράμμισε ο Erdogan.

Για κατευνασμό οι ΗΠΑ ζήτησαν από τους στρατιώτες τους να βγάλουν το σήμα των YPG, ανακοίνωσε ο στρατηγός Steve Warren,εκποσωπος τύπου της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία. .

Οι ΗΠΑ ωστόσο επέμειναν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους κούρδους μαχητές αν και το PKK θεωρείται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Washington καθώς οι » YPG, όπως και άλλες δυνάμεις μάχονται αποτελεσματικά την ISIS στη Β Συρία « , είπε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ ο Mark Toner. lexpress 27.5.16

Χθες και τούρκος ΥΠΕΞ Mevlüt Çavuşoğlu κατηγόρησε τις ΗΠΑ για διπλά standards και υποκρισία και συμβούλεψε μάλιστα οι αμερικανοί στρατιώτες να φέρουν σήματα της Daech »,λόγω του ότι αμερικανοί στρατιώτες εθεάθησαν με σήματα του (YPG) στη Β Συρία »είναι απαράδεκτο να βλέπουμε μαι χώρα σύμμαχο της Τουρκίας να χρησιμοποιεί σύμβολα του YPG. Εμείς αντιδράσαμε. « , είπε ο Çavuşoğlu.

« τους συμβουλεύουμε να βάλουνε τα σήματα του Ισλαμικού Κράτους της αλ Νούσρα και της Al-Qaïda lκατά τις επισκέψεις τους σε άλλες περιοχές της Συρίας και της Boko Haram όταν πανε στην Αφρική « , είπε ειρωνευόμενος στην τουρκική τηλεόραση NTV.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail