ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ; Τα Γεράκια της Ερήμου πάτησαν γκάζι και πάνε για τη Ράκκα - ΒΙΝΤΕΟ

Στρατής Μαζίδης

Στον αγώνα της μάχης για τη Ράκκα μπαίνει η νόμιμη συριακή κυβέρνηση ρίχνοντας στη μάχη τα μπαρουτοκαπνισμένα Γεράκια της Ερήμου, τα οποία είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Παλμύρας.

Η Δαμασκός έχει αντιληφθεί τη σπουδαιότητα της Ράκκα και το γεγονός πως έχει μεγάλη σημασία το ποιος θα μπει πρώτος για να απελευθερώσει την πόλη. Άλλωστε η αποχώρηση αρκετών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους πριν την επικείμενη τριπλή ίσως μάχη ήδη προβληματίζει αρκετούς όπως έχουμε σημειώσει πρόσφατα στη Freepen.gr

Σήμερα το πρωί, αρκετές μονάδες από την Ταξιαρχία των Γερακιών της Ερήμου κατευθύνθηκαν προς  τα ανατολικά της επαρχίας Χάμα προκειμένου να συμμετάσχουν στην επερχόμενη επιχείρηση για την απελευθέρωση της Ράκκα.

Τα Γεράκια της Ερήμου απαρτίζονται από ανδρές οι οποίοι προηγουμένως είχαν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού. Σε αντίθεση με τις Εθνικές Δυνάμεις Αμυνας (φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής - NDF), τα Γεράκια της Ερήμου χρηματοδοτούνται από έναν πρώην αξιωματικό του Στρατού, το στρατηγό Mohammad Jaber.

Ο Jaber σήμερα είναι ένας μεγιστάνας του πετρελαίου, που αρχικά δημιούργησε τα Γεράκια της Ερήμου για να προστατεύσει τα περιουσιακά του στοιχεία στην ανατολική Συρία.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η Ταξιαρχία εξελίχθηκε σε μία από τις πλέον αποτελεσματικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται στιγμιότυπα από το κονβόι 40 οχημάτων της Ταξιαρχίας που ταξιδεύουν από το Jabal Al-Sha'ar στην έρημο της πόλης της Ithriya στην ανατολική Χάμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail