Θυσίασαν τα πάντα στο Μινώταυρο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έφτασε στις Βρυξέλλες όπως ο Θησέας, ο γιός του βασιλιά της Αθήνας Αιγέα, έφτασε στην Κρήτη, για να προσφερθεί ως θύμα στον Μινώταυρο.

Μετά από 11 ώρες διαβουλεύσεων στο Εurogroup, ο Ευκλείδης κέρδισε την εύνοιά της σύγχρονης Αριάδνης (στην περίπτωσή μας είναι η Άγκελα Μέρκελ).

Με τον Μίτο της Αριάδνης, ο Ευκλείδης κατάφερε να βγει από τον Λαβύρινθο αφού προσέφερε ως θυσία στον Μινώταυρο του Φιλελευθερισμού, το σύνολο των αριστερών κοινωνικών παρεμβάσεων που είχε εξαγγείλει το Σαββατοκύριακο στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα γλύτωσε από τον βέβαιο θάνατο, η κυβέρνηση επέστρεψε στην Αθήνα με λάφυρο τα 10,3 δις Ευρώ των καθυστερημένων δόσεων και οι πολίτες καταδικάστηκαν στο Αέναο Μνημόνιο με Αριστερό πρόσημο και Δεξιές καταβολές.

Μπλεγμένη στον Λαβύρινθο των δικών της εξαγγελιών, φυλακισμένη στα ιδεοληπτικά αδιέξοδα των υπουργών της, η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση της χώρας, παρέδωσε τα πάντα όσα ζητούσαν οι εταίροι και δανειστές για πιάσει την άκρη του μίτου της Αριάδνης.

Η γενναία «ελάφρυνση του χρέους» μετατράπηκε σε  «παρεμβάσεις διευκόλυνσης πληρωμών» με τα χρήματα και τα «εργαλεία» που οι δανειστές κρατούσαν στην εφεδρεία, από το 2012 ή από το 2015.
Τέτοια εργαλεία είναι τα 20 από τα 25 δισ. που «περίσσεψαν» από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μπορεί, όπως είπε ο κ. Ρέγκλινγκ του ESM, να χρησιμοποιηθούν για εξαγορά χρέους ή άλλους τέτοιους σκοπούς.
  • Τα χρήματα αυτά δόθηκαν στην Ελλάδα με απόφαση του Eurogroup το 2012, αλλά τα επέστρεψε η Αθήνα επί Βαρουφάκη το 2015 για να μειώσει τότε το δημόσιο χρέος της. Λίγους μήνες αργότερα, τα ξαναπήρε για την ανακεφαλαιοποίηση των 4 συστημικών τραπεζών.
  • Επιπλέον υπάρχουν και τα λεφτά από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα (ANFA’s και SNP’s) που είχε συμφωνήσει στο παρελθόν ο Ε. Βενιζέλος και δίδονται (με καθυστέρηση) στη χώρα μας.
Σε αντάλλαγμα όλων των ανωτέρω, η Ελλάδα, εκτός από τα σκληρά μέτρα 10 δις Ευρώ που νομοθέτησε η ΠΦΑ Κυβέρνηση τον τελευταίο μήνα θα πρέπει να τροποποιήσει τις διατάξεις για το νέο υπερΤαμείο Αποκρατικοποιήσεων, την ανεξάρτητη Αρχή Εσόδων, για το άνοιγμα της αγοράς Ενέργειας, όπου  έδωσε έμφαση ο Επίτροπος Μοσκοβισί και για νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.
Θυσίασαν στον Μινώταυρο όλα όσα πίστευαν και διεκδικούσαν.
Αλλά επέστρεψαν στην Αθήνα διατηρώντας την Εξουσία…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail