ΕΕ και ΔΝΤ παίζουν την παραδομένη κυβέρνηση όπως η γάτα το ποντίκι

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΕΧΝΗΤΟ “ΘΡΙΛΕΡ” ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ

Ο Αλ. Τσίπρας ούτε που θέλει να ακούσει τις εισηγήσεις, ελάχιστες είναι αλήθεια και άτονες, που του προτείνουν να αντισταθεί στις απαιτήσεις των πιστωτών και να επιλέξει την “ηρωική” έξοδο, προσδοκώντας μια “δεξιά παρένθεση”.

Ο Αλ. Τσίπρας έχει εν μέρει δίκιο, αφού αυτό που του ζητάνε είναι πλέον εκτός τόπου και χρόνου για την πορεία που επέλεξε με τη μνημονιακή συνθηκολόγησή του.

Πέραν αυτού, όμως, ο Αλ. Τσίπρας γνωρίζει καλά ότι αν αποτολμήσει ένα μεγάλο “ΟΧΙ” στους πιστωτές, τότε παίζει με τη “φωτιά”, αφού είναι σχεδόν βέβαιον ότι μια τέτοια στάση θα επέφερε μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό τοπίο, ανοίγοντας πιθανότατα δρόμους για την ανατροπή του μνημονιακού σκηνικού και φυσικά του ιδίου.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ

Για τον νεομνημονιακό Αλ. Τσίπρα και την παραδομένη ομάδα που τον περιβάλλει η νέα συνθηκολόγηση, με όσα του προτείνουν ΔΝΤ και ΕΕ είναι μονόδρομος.

Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, απόλυτα αυτοπαγιδευμένος από τις ίδιες τις καταστρεπτικές μνημονιακές επιλογές του, δεν έχει ιδιαίτερους ενδοιασμούς να αποδεχθεί, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, όσα εντελώς εξουθενωτικά του προτείνουν με ένα αφόρητο νεοαποικιακό κυνισμό οι πιστωτές.

Οι όποιες ελπίδες είχε να παίξει με τις αντιθέσεις ΕΕ και ΔΝΤ, αποδείχθηκαν χίμαιρα, αφού και οι δύο, ΕΕ και ΔΝΤ, προτιμούν να τα βρουν σε σημαντικό βαθμό μεταξύ τους, σε μια επιθετική προς την Ελλάδα βάση, παρά να αφήσουν την Αθήνα να εκμεταλλευτεί τις όποιες διαφορές τους.

ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ!

Αυτές τις ώρες ο Αλ. Τσίπρας έχει αποδεχθεί πλήρως και στην πράξη, πέραν των 5,4 δισ. και τα ψευδώς λεγόμενα “προληπτικά” μέτρα των 3,6 δισ. Έχει αποδεχθεί με δυο λόγια αυτόματο μηχανισμό, που θα ενεργοποιείται ανεξάρτητα από την κυβέρνηση και με τη συμμετοχή των θεσμών, μέσω του οποίου θα περικόπτονται, εξαιτίας των βέβαιων παρεκκλίσεων από το πρόγραμμα και από συγκεκριμένους κωδικούς του προϋπολογισμού, μισθοί, συντάξεις, επιδόματα κλπ των δημοσίων υπαλλήλων και θα ανεβαίνουν φόροι (ΦΠΑ, μείωση αφορολογήτου, άνοδος συντελεστών κλπ).

Όμως, παρά τις εξευτελιστικές υποχωρήσεις Τσίπρα, που πνίγουν την οικονομία και τον ελληνικό λαό, ΔΝΤ και ΕΕ διασύρουν και παίζουν με άνεση τον αυτοπαγιδευμένο Τσίπρα όπως η γάτα το ποντίκι.

ΔΝΤ και ΕΕ δεν αρκούνται στον πολύ συγκεκριμένο και σιδερένιο “αυτόματο μηχανισμό” επιβολής φόρων και περικοπής συντάξεων, τον οποίο αποδέχεται ο Τσίπρας αλλά ζητάνε, αντί των κωδικών, να ονοματιστούν και να ψηφιστούν “προληπτικά” (που λέει ο λόγος, διότι θα εφαρμοστούν 100%) ένα προς ένα τα μέτρα που θα ληφθούν με φόρους και περικοπές μισθών και συντάξεων κλπ.

Ο Αλ. Τσίπρας είναι έτοιμος να κάνει και αυτήν την εξευτελιστική υποχώρηση, πιεζόμενος και από και τη λεηλασία των αποθεματικών και τη συνεπακόλουθη πτώχευση, εφόσον δεν πάρει έγκαιρα τη δόση.

ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

Πολύ περισσότερο που έχει κόψει τη γέφυρα της μόνης εναλλακτικής λύσης που είχε και έχει: την έξοδο από την ευρωζώνη, ως το μόνο δρόμο χειραφέτησης από τις πιστώσεις των νεοαποικιοκρατών της γερμανικής ΕΕ και του ΔΝΤ.

Το εμπόδιο του Αλ. Τσίπρα γι' αυτές τις εξευτελιστικές υποχωρήσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά η Κοινοβουλευτική του Ομάδα και τα αναγνωρίσιμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ βαίνει προς διάλυση και αποσύνθεση, ενώ πολλοί από όσους παραμένουν στις γραμμές του διατηρούνται από συμφέρον, μιας και είναι κρατικοδίαιτοι εκείνης ή της άλλης μορφής.

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα εσύρετο αναφανδόν στην ψήφιση τω μέτρων εξευτελισμού αλλά διστάζει όχι τόσο για ιδεολογικούς λόγους αλλά γιατί τρέμει το λυντσάρισμα, φόβος που έκανε την κυβέρνηση και τους βουλευτές της να εξαφανιστούν από τους επιτάφιους και την Ανάσταση.

Προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις στην ΚΟ, ο Αλ. Τσίπρας επαναλαμβάνει την τακτική του τεχνητού, εν πολλοίς, θρίλερ των σκληρών διαπραγματεύσεων, ενώ ξαναεπισείει τον “μπαμπούλα” του Grexit, τον οποίο δήθεν διακαώς επιθυμούν, όπως μας λέει η κυβερνητική και εξωνυμένη ευρωσοσιαλδημοκρατική προπαγάνδα (βλ. Πιτέλα εδώ), το ΔΝΤ και τα γερμανικά γεράκια, με επικεφαλής τον Σόιμπλε.

Φυσικά Λαγκάρντ και Σόιμπλε όχι μόνο δεν επιθυμούν αλλά αντίθετα θέλουν να αποφύγουν το Grexit όπως ο διάολος το λιβάνι, διότι τρέμουν την ευρύτερη αποσταθεροποίηση που θα επιφέρει.

Η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, όχι μόνο δεν είναι “μπαμπούλας” αλλά αποτελεί, ιδιαίτερα σήμερα, τη μόνη ρεαλιστική αφετηρία λύσης του ελληνικού δράματος, την οποία μόνο η ΛΑ.Ε προτείνει, δεχόμενη σχεδόν από παντού, για ευνόητους λόγους, έναν αμείλικτο πόλεμο.

ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ: ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗ

Την ίδια ώρα που ο Τσίπρας μεθοδεύει εναγωνίως να εκβιάσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του (οι βουλευτές των ΑΝΕΛ φαίνονται έτοιμοι να ψηφίσουν ό,τι τους προσφερθεί, αρκεί να μην χαθούν οι καρέκλες τους!) για να περάσει και το πλέον ακραίο σενάριο, παρουσιάζοντας, τάχα, ότι υπάρχει επί θύραις κάποιο ακόμα χειρότερο, την ίδια ώρα καταβάλλει πυρετώδεις προσπάθειες για να διευρύνει την κοινοβουλευτική στήριξη της κυβέρνησης, ώστε να μπορέσει να απορροφήσει τις όποιες διαρροές.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο Αλ. Τσίπρας άπλωσε ξανά δίχτυα τις μέρες του Πάσχα προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την Ένωση Κεντρώων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Φ. Γεννηματά, ενώ συνεργάτες του επικοινώνησαν με τον Βασ. Λεβέντη.

Στόχος των επικοινωνιών ήταν η λείανση του εδάφους για ευρύτερη συγκυβέρνηση με τη συμμετοχή τους, κάτι που προς στιγμήν μοιάζει δύσκολο αλλά δεν μπορεί και να αποκλειστεί αν υπάρξουν ισχυρές έξωθεν πιέσεις.

Είναι προφανές ότι ΕΕ και ΔΝΤ θα προτιμούσαν να είναι ο Τσίπρας ο πρωθυπουργός που θα περάσει τα εφιαλτικά μέτρα, τον οποίο μετά θα τον πετάξουν ως στυμμένη λεμονόκουπα στα σκουπίδια.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν γιατί διαθέτουν έτοιμη εναλλακτική λύση απέναντι στον ήδη “φθαρμένο” Τσίπρα: τον δήθεν “άφθαρτο” (κούνια που τους κούναγε) Μητσοτάκη, ο οποίος μέσα σε λίγες βδομάδες στην ηγεσία της ΝΔ ανέδειξε την ακράτητη βουλιμία του για εξουσία και την απίστευτη κυνικότητά του να εφαρμόσει αυτός στο ακέραιο τη μνημονιακή λαίλαπα.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

Τα άθλια αυτά σχέδια, όμως, δεν απειλούνται απλώς και μόνο από ενδεχόμενα “ατυχήματα” και απρόβλεπτες περιπλοκές.

Τα βρώμικα κέντρα που τα εκπονούν λογαριάζουν χωρίς έναν παράγοντα που μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ο ξενοδόχος.

Και αυτός ο παράγοντας είναι ο ελληνικός λαός και η νεολαία.

Η ελληνική κοινωνία είναι ήδη ένα καζάνι που βράζει, έτοιμο με την παραμικρή αφορμή να εκραγεί αγωνιστικά.

Αυτήν την αφορμή ας ψαχτούμε, να την προκαλέσουμε!

ΙΣΚΡΑ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail