ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ… Ποιες διαρροές φοβάται ο Τσίπρας και κάνει «μασάζ» στους βουλευτές του

Στην τελική ευθεία είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης για να στεγανοποιήσει την κοινοβουλευτική της ομάδα και να μην βρεθεί προ εκπλήξεων κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου.

Ο μονόλογος του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρουσιάζοντας την κυβέρνηση ως προστάτη της κοινωνίας την ώρα που η Ελλάδα στενάζει κάτω από την μπότα του νέου μνημονίου και των μέτρων 5,3 δις, δείχνει την αγωνία του Μαξίμου να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος.

Παρόλα αυτά υπάρχουν έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους της κυβέρνηση και ιδιαίτερα σε τάσεις στελεχών που διαφωνούν με την συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής. Η στάση μεμονωμένων βουλευτών όπως ο Γιάννης Μιχελογιανάκης, αλλά και η «ομάδα των 53+», στους οποίος ανήκει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκαλεί μία ελαφριά νευρικότητα στο Μαξίμου για μία πιθανή έκπληξη από την πλευρά του κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, να «ντοπάρει» τους βουλευτές του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι τιμή και παράσημο τόσα πολλά και ισχυρά συμφέροντα να συνασπίζονται απέναντι μας». Δείχνοντας μάλιστα την αγωνία του για την συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας είπε προς τους βουλευτές του: «εμείς θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα για να προχωρήσει ο τόπος. Συμπαγείς σαν μία γροθιά…»

crashonline.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail