ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Τούρκοι βουλευτές δείχνουν τις ψήφους τους σε αξιωματούχους του AKP για την αφαίρεση της ασυλίας των συναδέρφων τους στο HDP

Τούρκοι βουλευτές κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την αφαίρεση της κοινοβουλευτικής ασυλίας με βασικό στόχο το ΦιλοΚουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών, έδειχναν τις ψήφους τους σε Αξιωματούχους του κόμματος.

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ. Βαλκανικού Πολιτισμού

Ο Αρμένιος βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού κόμματος των Λαών, Garo Paylan βιντεοσκόπησε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης να δείχνουν τις ψήφους τους σε αξιωματούχους του κόμματος κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την υιοθέτηση νόμου για αφαίρεση της κοινοβουλευτικής ασυλίας, αν και η ψηφοφορία υποτίθεται ότι ήταν μυστική.

Βασικός στόχος της ψηφοφορίας είναι η αφαίρεση της βουλευτικής ασυλίας από την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος ώστε να αντιμετωπίσουν κατηγορίες, όχι για ποινικά αδικήματα αλλά γιατί τόλμησαν να μιλήσουν, να καταγγείλουν, να διεκδικήσουν ανθρώπινα δικαιώματα. Ζητείται άρση της ασυλίας τους δηλαδή γιατί άσκησαν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Καμία σχέση με την Ελλάδα δηλαδή.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα επηρεάσει 50 από τους 59 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι προσπαθούν να κλείσουν και να αποδυναμώσουν το Κουρδικό η Φιλοκουρδικό Κόμμα.

Φυσικά δε θα γίνει άρση της ασυλίας μόνο για βουλευτές του Φιλοκουρδικού Κόμματος, μόνο που βλέποντας τον αριθμό των βουλευτών από το συγκεκριμένο κόμμα που αντιμετωπίζουν δίωξη, και τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η άρση της ασυλίας, είναι φανερό ότι πρόκειται για εκστρατεία εναντίον των βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail