ΦΑΣΟΥΛΙ ΦΑΣΟΥΛΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΚΟΥΛΙ! ΤΟ 1/5 του παγκόσμιου χρυσού βρίσκεται κρυμμένο στο… (ΦΩΤΟ)

Περίπου το ένα πέμπτο του χρυσού που υπάρχει σε όλον τον πλανήτη βρίσκεται κρυμμένο… κάτω από το Λονδίνο και η αξία του υπολογίζεται σε 248 δισεκατομμύρια δολάρια.

Oι υπόγειες κρύπτες δεν είναι άλλες από τα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Αγγλίας στην Threadneedle Street τα οποία επισκέφθηκε, και παρουσίασε για πρώτη φορά, ρεπόρτερ του BBC.

Στα υπόγεια θησαυροφυλάκια, που καλύπτουν μια έκταση 27.871 τετραγωνικών μέτρων, φυλάσσονται κατά το BBC 5.134 τόνοι χρυσού.

Ο χρυσός είναι φυλαγμένος σε μπάρες που ζυγίζουν ακριβώς 400 ουγγιές – δηλαδή 12 κιλά – και η αξία της καθεμίας υπολογίζεται στα 500.000 δολάρια, περισσότερο απ’ όση είναι η μέση αξία ενός σπιτιού ακόμη και στο ακριβό Λονδίνο.

Οι μπάρες αυτές, που βρίσκονται στα ιστορικά θησαυροφυλάκια της Threadneedle Street – τα οποία κατασκευάστηκαν στη δεκαετία του 1930 και λειτούργησαν και ως καταφύγια στη διάρκεια του πολέμου – αντιπροσωπεύουν το 25% των παγκόσμιων αποθεμάτων χρυσού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail