Η θρυλική 104η Ταξιαρχία εξαερώνει και κατατροπώνει - Η αιφνίδια επίθεση κατέληξε Βατερλώ

Στρατής Μαζίδης

Μια αιφνιδιαστική επίθεση εξαπέλυσε η ISIL στο Ντέιρ Εζόρ με στόχο την περιοχή Tartuh που παραμένει ελεύθερη και προστατεύεται από τις συριακές δυνάμεις  κοντά στη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη.

Η επίθεση ξεκίνησε με τη γνωστή μέθοδο της δρομολόγησης ενός VBIED (παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα) στην ανατολική περίμετρο του Tartuh. Ωστόσο, αυτή η τρομοκρατική επίθεση απέτυχε προτού να μπορέσει να φθάσει ποτέ τον επιδιωκόμενο στόχο.

Οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις πέτυχαν με τη χρήση RPG να ανατινάξουν το όχημα αφήνοντας παράλληλα δύο νεκρούς τρομοκράτες σε ένα από τα σημεία στα οποία είχαν συγκεντρωθεί.

Μετά την αποτυχημένη VBIED επίθεση, η ISIS εισέβαλε στην Tartuh από δύο άξονες:  τηβορειοανατολική περίμετρο (Ευφράτη ποταμού) και την Al-Sina'a στα νοτιοανατολικά.

Όμως η επίθεση των ισλαμιστών δεν μπόρεσε να διαρκέσει πολύ καθώς συνάντησε τις πολύ σκληρές άμυνες της 104ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και της ομάδας Al-Qassem.

Μετά από δύο ώρες σκληρής μάχης, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ήταν σε θέση να αποκρούσουν την επίθεση εξουδετερώντας 30 τρομοκράτες, ανάμεσα στους οποίους και τρία ανώτερα στελέχη της οργάνωσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail