Πυροτέχνημα έκαναν τα Sukhoi βυτιοφόρα της ISIL - Οι κάτοικοι επιστρέφουν στην ελεύθερη Παλμύρα

Στρατής Μαζίδης

Πυροτέχνημα έκαναν σήμερα το πρωί τα ρωσικά Sukhoi μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή μεταφοράς λαθραίου πετρελαίου κοντά στην πόλη Al-Sukhanah στη βορειοανατολική Χομς.

Σύμφωνα με πηγές του almasdar στην Πολεμική Αεροπορία της Συρίας, η ρωσική αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε μισή ντουζίνα βιτιοφόρα που μετέφεραν πετρέλαιο από την επαρχία του Deir Ezzor στην Al-Raqqa προκειμένου να πωληθεί στη μαύρη αγορά.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία διεξάγει διαρκώς επιχειρήσεις στις οδούς ανεφοδιασμού με λαθραίο πετρέλαιο στον οδικό άξονα Sukhinah-Sufiyah που οδηγεί στην Al-Raqqa και ως εκ τούτου έχει καταστήσει δύσκολο για την ISIL να μεταφέρει αυτά τα αποθέματα πετρελαίου.


Ευχάριστα είναι και τα νέα στην Παλμύρα καθώς με τη βοήθεια της συριακής κυβέρνησης περί τους 2.000 κατοίκους επέστρεψαν στην πόλη τους ενώ οι ρώσοι πυροτεχνουργοί έχουν αποναρκοθετήσει επιτυχώς την αρχαία πόλη την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Πληροφοριών περί τις 31 οικογένειες που αποτελούνται από σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν ήδη φτάσει και ξεκινήσει τη διαδικασία να επιστρέψουν στα σπίτια τα οποία εγκατέλειψαν πριν από 11 μήνες. 

Περισσότεροι πολίτες αναμένεται να φτάσουν στην Παλμύρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να ενθαρρύνει τους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail