Σκηνικό πολέμου πάνω από τη Βαλτική μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων με σκοπό το έλεγχο του εναέριου χώρου της Βαλτικής

Αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ρωσικό αεροσκάφος Su-27S πραγματοποίησε «επικίνδυνο» ελιγμό κατά την διαδικασία «fly-by» όπως ονομάζεται η εναέρια αναγνώριση , σε ένα αεροσκάφος εγκαίρου αναγνωρίσεως των ΗΠΑ, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Το ρωσικό υπουργείο αρνείται τους αμερικανικούς ισχυρισμούς για την πτήση του ρωσικού Su-27, και τονίζει για προσπάθεια δημιουργίας σκηνικού πολεμικού «επεισοδίου».

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Igor Konashenkov δήλωσε ότι στις 14 Απριλίου 2016 , ένα αμερικανικό αεροσκάφος αναγνώρισης πλησίασε τα σύνορα της Ρωσίας. Μετά από μια οπτική επαφή με ένα ρωσικό Su-27 το αμερικανικό αεροσκάφος «άλλαξε» την πορεία του.

«Οι ισχυρισμοί των δυτικών μέσων ενημέρωσης περί ενός « επικίνδυνου »fly-by από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-27 σε ένα αμερικανικό αεροσκάφος RC-135, στον εναέριο χώρο της Βαλτικής είναι ψευδείς», διαβεβαίωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος .

Ο Igor Konashenkov είπε επίσης ότι η πτήση του ρωσικού μαχητικού Su-27 διεξήχθη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.

Την Πέμπτη, η οι δυνάμεις της ρωσικής αεράμυνας εντόπισαν ένα άγνωστο εναέριο ίχνος που κατευθυνόταν προς τα σύνορα της Ρωσίας με μεγάλη ταχύτητα .

«Για τον προσδιορισμό του στόχου, απογειώθηκε αμέσως ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-27S των δυνάμεων της αεροπορίας του Στόλου της Βαλτικής με σκοπό την αναγνώριση.

Πραγματοποιήθηκε flyby του [ στόχου] και προσδιορίστηκε το αντικείμενο ως ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος τύπου RC-135U της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ», δήλωσε ο Konashenkov .

«Μετά την οπτική επαφή με το ρωσικό Su-27, το αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ άλλαξε την πορεία του προς την αντίθετη κατεύθυνση» , πρόσθεσε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Ρώσοι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι αμερικανικές αιτιάσεις και «φωνές», ως μέρος σχεδίου για τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Βαλτικής , από την αμερικανική αεροπορία.

Η κίνηση όμως αυτή του Πενταγώνου θα αναγκάσει το Κρεμλίνο να αποστείλει μαχητικά μεγάλης εμβέλειας στα σύνορα με τις ΗΠΑ , πυροδοτώντας μια νέα λίαν επικίνδυνη κατάσταση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail