Γιατί βομβάρδισαν ξανά δίχως αύριο Σύριοι και Ρώσοι τη Ράκκα - Την εγκαταλείπουν οι τζιχαντιστές;


Στρατής Μαζίδης

Δύσκολες και γεμάτες καπνούς φαίνεται ότι θα είναι εφεξηής οι ημέρες για τους τζιχαντιστές της ISIL.

Συριακά και ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν εκ νέου το στρατιωτικό αεροδρομίο της Τάμπακα με βαρύτατους βομβαρδισμούς στοχεύοντας σε οχήματα και πολεμικό υλικό. Η επιχείρηση εληξε με την καταστροφή των οχημάτων των τρομοκρατών σε μεγάλη κλίμακα.

Πλην όμως οι επιθέσεις στην Τάμπακα έχουν ως στόχο να τερματίσουν στο ξεκίνημά τους τις αποστολές τροφίμων, ιατρικού υλικού και όπλων στις δυνάμεις της οργάνωσης κοντά στην Παλμύρα (Tadmur).

Πηγές από το μέτωπο του ιρανικού Φαρς αναφέρει επίσης ότι συνεχίζονται οι ένοπλες συγκρούσεις της Ansar Jeish al-Souri, φιλοκυβερνητικής ένοπλης ομάδας που στελεχώνεται από άνδρες τοπικών δυλών, εναντίον των τζιχαντιστών με αποτέλεσμα σφοδρές μάχες και βαρύ φόρο αίματος για την ISIL.

Όπως σημειώνεται, λόγω των βαρύτατων επιθέσεων των ενόπλων των τοπικών φυλών, ο αριθμός των δυνάμεων της ISIL στη Ράκκα έχει μειωθεί σημαντικά και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μετακινηθεί στην περιοχή al-Mayadeen στο Deir Ezzor για να διαφύγουν στο Ιράκ .

Μάλιστα το πρακτορείο αναμεταδίδει πως τόσο οι τοπικές φυλές όσο και ο συριακός στρατός έχουν προχωρήσει εναντίον των τρομοκρατών της ISIL στο Qabaqeb και al-Tim και πιέζουν προς την πόλη της Raqqa.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail