Μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη νησίδα Πασάς η αντίδραση στην τουρκική προκλητικότητα

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Αμυνας ύστερα από το τελευταίο περιστατικό στις Οινούσσες με το ελληνικό ψαράδικο και την απειλή σύλληψης του καπετάνιου, το οποίο συμπληρώνει μια σειρά προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας.

Μετά το μπαράζ των προκλήσεων η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας αποφάσισε τη μόνιμη παρουσία μικρής στρατιωτικής δύναμης στη νησίδα Πασάς, ανατολικά των Οινουσσών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινής".

Εκτός τούτου ελήφθη απόφαση για την κατασκευή ελικοδρομίου όπου θα μπορεί να προσγειώνεται ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το περιστατικό της Μεγάλης Παρασκευής δημιουργήθηκε με πρόφαση ότι το ψαράδικο έπλεε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης την ώρα που οι Τούρκοι υλοποιούν το δικό τους σχεδιασμό σε θάλασσα και αέρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail