Τα σύνορα της Ευρώπης κλείνουν σιγά – σιγά για τον Τσίπρα

Η ευρωπαϊκή περιοδεία Τσίπρα για την αναζήτηση πολιτικής λύσης συνεχίζεται και σήμερα, μετά από το χθεσινό… κρουασάν που τον κέρασε ο Ολάντ. Εκτάκτως ο πρωθυπουργός πήγε στην Ευρώπη ικετεύοντας για μια βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσει το «κακό» ΔΝΤ.

Πήγε στα Ηλύσια Πεδία αλλά καλύτερα να πήγαινε στα Ιλίσια, θα έβρισκε μεγαλύτερη συμπαράσταση. Το γεγονός ότι δεν έχει καμιά επίσημη δήλωση και η μοναδική διαρροή ήταν από τους παπαγάλους του Παππά δείχνει την αποτυχία της επίσκεψης.

Ο Τσίπρας του είπε ότι τον κυνηγούν οι κακοί τεχνοκράτες, ο πιο αποτυχημένος Γάλλος πρωθυπουργός με δημοφιλία μόλις 15% του είπε πόσο τον συμπονά αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι και η διαρροή κατέληγε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να κλείσει την άλλη εβδομάδα η αξιολόγηση. Ο ένας αποτυχημένος και πλήρως απαξιωμένος πρωθυπουργός πήγε στον άλλο αποτυχημένο πρόεδρο να του πει τον πόνο του.

Θα συναντήσει και τον Μ. Σουλτς που κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήριζε άθλιο Γερμανό, αλλά τι να τους πει κι αυτός; Όταν όλοι οι δανειστές λένε στον Τσίπρα να κόψει τις… ες και να τηρήσει το πρόγραμμα, τι να τους πει κάποιος που είναι και Σοσιαλιστής;

Αν αληθεύουν οι φήμες ότι η Μέρκελ του έριξε πόρτα κι ότι δεν θα συναντήσει άλλον κορυφαίο ηγέτη, τότε είναι σίγουρο ότι ο Αλέξης πέτυχε τον σκοπό του. Να δημιουργήσει συμμαχίες στην Ευρώπη κατά του ΔΝΤ. Ούτε μία δεν κατάφερε, αντιθέτως έδειξε πόσο λίγος ηγέτης είναι.

Φάνηκε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ήδη τελειώσει τον Τσίπρα απλά αυτός ακόμη δεν το έχει αντιληφθεί. Δεν τον εμπιστεύονται πλέον, μετά και τις υποκλοπές, δεν τον εμπιστεύονται και ως προς τον τρόπο που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο.

Η ανερμάτιστη πολιτική του, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, σπατάλησε το δικό του πολιτικό κεφάλαιο και την αίσθηση της ανοχής που είχαν επιδείξει οι ξένοι. Όμως, σπαταλήθηκε και το κεφάλαιο της χώρας κι αυτό δεν μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί. Και όλες αυτές οι ανοησίες περί πολιτικής λύσης ή συμμαχίας του Νότου κατά του νεοφιλελευθερισμού, αποδείχθηκαν βλακείες από το... Αλ τσαντίρι ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σύνορα της Ευρώπης κλείνουν σιγά – σιγά για τον Τσίπρα. Μένει πλέον να δούμε πότε θα πάψουν όλοι να ασχολούνται μαζί του.

antinews.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail