ΧΟΝΤΡΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ από Βερολίνο: Κάθε κράτος πρέπει να φυλάσσει τα σύνορά του

«Κάθε κράτος πρέπει να φυλάσσει τα σύνορά του σύμφωνα με τα διεθνή νομικά στάνταρντ -αυτή είναι μια απαίτηση που αφορά κάθε κράτος» δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ αδειάζοντας με τον τρόπο αυτό την Ελλάδα και τις ελληνικές αρχές κατά τα τελευταία επεισόδια βίας που σημειώθηκαν στα σύνορα με τα Σκόπια.

Ο Ζάιμπερτ σχολίασε επίσης το γεγονός πως ορισμένοι πρόσφυγες εγκαταλείπουν την Ειδομένη:

«Άκουσα σήμερα το πρωί ότι πολλοί πρόσφυγες φεύγουν από την Ειδομένη. Αυτό αντιστοιχεί σε αυτό που λένε συνεχώς η γερμανική και άλλες κυβερνήσεις. Πηγαίνετε εκεί όπου η ελληνική κυβέρνηση και με ευρωπαϊκή στήριξη σας προσφέρει καλύτερες και ασφαλέστερες δυνατότητες στέγασης. Ο προσωρινός καταυλισμός της Ειδομένης προφανώς δεν είναι δρόμος που οδηγεί επιτυχώς στην Ευρώπη. Αν και άλλοι άνθρωποι το υιοθετήσουν αυτό, θα είναι καλό».

Ωστόσο σημείωσε πως το κλείσιμο του λεγόμενο βαλκανικού διαδρόμου δεν είχε στόχο να ελαφρύνει το βάρος άλλων χωρών, επιβαρύνοντας την Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του πρωθυπουργού της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελο, για μετακίνηση προσφύγων κατευθείαν από την Ειδομένη προς το κρατίδιο, τόνισε πως δεν υφίσταται ανάλογο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης προς τους ευρωπαίους εταίρους και συμπληρώνοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί τον εαυτό της ικανό να φροντίσει επαρκώς τους πρόσφυγες. Λαμβάνει για αυτό βοήθεια από την ΕΕ, με προσωπικό και υλικό».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail