Ενώ ο Μπορίσωφ δηλώνει «περήφανος» για την περιφρούρηση των συνόρων – Ο Σόρος ενεργοποιεί τη δίοδο της «Μαύρης θάλασσας»

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι ο στρατός και η αστυνομία των συνόρων είναι απολύτως ικανοί στην διαφύλαξη των συνόρων της χώρας με δικά τους μέσα, χωρίς την ανάγκη για βοήθεια από το ΝΑΤΟ, υπονοώντας ότι η Ελλάδα δεν έχει αυτήν την δυνατότητα, αναφέρει ο βουλγαρικός τύπος.

Η χώρα μας έχει καταστεί «αφερέγγυα» ακόμα και σε «γείτονες» όπως η Βουλγαρία, οι οποίοι κάποτε μας παρακαλούσαν για επενδύσεις και «σεβόντουσαν» την ελληνική ισχύ σε όλα τα επίπεδα.

Οι γειτονικές χώρες ήθελαν οι ένοπλες δυνάμεις τους να κατέχουν τα οπλικά συστήματα που κατέχουν οι ελληνικές, μαζί με τα κονδύλια που δαπανούσαμε ως χώρα σε όλους τους τομείς και στην φύλαξη των συνόρων.

Τώρα πως από «βασιλιάδες» των Βαλκανίων καταντήσαμε «τόσο ανυπόληπτοι», ώστε σήμερα Σκοπιανοί στρατοχωροφύλακες να εισβάλουν εντός ελληνικού εδάφους χωρίς να φοβούνται τίποτα, ενώ ο Μπορίσωφ μας «εμπαίζει», αυτό είναι άξιο απορίας.

Για το πως κάποτε όλοι αυτοί οι « γείτονες» μας έτρεμαν και σήμερα μα λοιδορούν με μίσος και απαξίωση, είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν οι Έλληνες πολιτικοί όλων των βαθμίδων και θέσεων.

Η ουσία όμως ευρίσκεται αλλού, σύμφωνα με άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο (Οι χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες στην Ειδομένη θα αναζητήσουν απελπισμένα άλλη δίοδο για την κεντρική Ευρώπη), πρόσφυγες/μετανάστες θα αναζητήσουν δίοδο για την Ευρώπη το ταχύτερο δυνατό.

Εφόσον έκλεισε η δίοδο από την Ειδομένη, τότε η δίοδο της Μαύρης θάλασσας και της Αδριατικής αποτελούν μονόδρομο για τους λαθρεμπόρους.

Επίσης η «ενεργοποίηση» της διόδου Μαύρης θάλασσας για τους μετανάστες θα γίνει για να «μπλοκαριστεί» ο ρωσικός στόλος ο οποίος μετακινείται κάθε εβδομάδα δια μέσω των Στενών του Βοσπόρου.

Το σχέδιο του Σόρος έχει βάλει ήδη στο στόχαστρο την θάλασσα αυτή, επιθυμώντας μια διπλή «επιτυχία», το «φουλάρισμα» της Ευρώπης με Μουσουλμάνους και την δημιουργία «εμποδίων» στο ρωσικό στόλο που κινείται στην Συρία.

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός παρακολουθώντας με περίσσεια υπερηφάνεια την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού και της συνοριακής αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στον κόλπο του Μπουργκάς, την Κυριακή, συνεχάρη τους συμμετέχοντες, δηλώνοντας «παντοδύναμος» στην μάχη με τους πρόσφυγες από την Ελλάδα.

Ο Μπορίσοφ πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία έχει κάνει εξαιρετικά πολλά πράγματα στη φύλαξη των συνόρων της κατά των παράνομων μεταναστών.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Τόμισλαβ Ντόντσεφ, η υπουργός Εσωτερικών Ρουμιάνα Μπατσβάροφ, ο υπουργός Άμυνας Νικολάι Νέτσεβ , ο Αρχηγός ΓΕΕΔ Αντιστράτηγος Κονασταντίν Ποπόφ και ο δήμαρχος του Μπουργκάς Ντίμιταρ Νικόλοφ, ήταν επίσης παρόντες στην άσκηση αυτή.

Στην άσκηση του βουλγαρικού ναυτικού συμμετείχε η φρεγάτα Drazan, ένα συνοριακό περιπολικό πλοίο, ένα ελικόπτερο Panther και δύο ταχύπλοα του ναυτικού.

Οι Βούλγαροι με την άσκηση αυτή και πολλές άλλες καταδεικνύουν την τακτική προετοιμασία «αντίδρασης» του Πολεμικού Ναυτικού και της συνοριακής αστυνομίας σε περίπτωση ανοίγματος μια νέας διαδρομής των μεταναστών στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Μπορίσοφ τόνισε ότι η περιφερειακή διεύθυνση της συνοριακής αστυνομίας στο Μπουργκάς είναι υπεύθυνη για την φύλαξη 27 000 τετραγωνικών χιλιομέτρων θαλάσσιων συνόρων της Βουλγαρίας στην περιοχή, όπου πιθανόν «αναδυθεί» μια νέα διαδρομή για τους χιλιάδες μετανάστες σε Τουρκία και Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε επίσης ότι η Βουλγαρία έχει ξεκινήσει την κατασκευή δύο φρεγατών, οι οποίες θα κοστίσουν 800 εκατομμύρια Λέβα.

Οι φρεγάτες είναι βουλγαρικής κατασκευής θα σχεδιαστούν από Βούλγαρους ναυπηγούς και θα κατασκευαστούν στα βουλγαρικά ναυπηγεία.

Η Βουλγαρία θα αποτελέσει το νέο σημείο που θα «κτυπήσουν» τα εκατομμύρια των μεταναστών στην Τουρκία δια μέσω της Μαύρης θάλασσας.

pentapostagma.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail