Η Μέρκελ βασίστηκε σε νόμο του 1871 για το χατίρι του σουλτάνου αλλά χάρη σε γερμανικούς νόμους ο Ερντογάν μπορεί να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου

Μπορεί η Μέρκελ να βασίστηκε σε νόμο του 1871 για να κάνει το χατίρι στον Σουλτάνο αλλά χάρη στους Γερμανικούς νόμους ο Σουλτάνος μπορεί να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου στην Γερμανία έστω και αν δεν τα διέπραξε εκεί.

Μελίνα Κονταξή

Η Μέρκελ χρησιμοποίησε έναν νόμο του 1871 για προσβολή ξένου ηγέτη ώστε να κάνει το χατίρι του Ερντογάν και να δοθεί η δυνατότητα να κινηθεί νομική διαδικασία εναντίον του Γερμανού κωμικού. 

Παρ όλα αυτά η Γερμανία έχει κι άλλους νόμους… 

Δικηγόροι του Αμβούργου αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλία για να δικαστεί ο Ερντογάν για εγκλήματα πολέμου έστω και αν αυτά διεπράχθησαν εκτός Γερμανίας, από την στιγμή που η νομοθεσία το επιτρέπει. 

Από κει που δεν το περίμενε μπορεί να το βρει ο Σουλτάνος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail