Σουηδία: Γυναικεία περιφρούρηση λόγω σeξουαλικών επιθέσεων μεταναστών

Στην ήσυχη πόλη Kalmar στα νότια της Στοκχόλμης με τους 36.000 κατοίκους, πλέον ζουν 6.000 πρόσφυγες σε 34 προσφυγικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή και αυτό έχει αλλάξει δραματικά την ζωή τους.

Ορισμένες γυναίκες της πόλης αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, μετά από αλλεπάλληλες σεξουαλικές παρενοχλήσεις 15 γυναικών σε πισίνες της πόλης.

Έτσι δημιούργησαν μια ομάδα, Groping Guards, μια άτυπη πολιτοφυλακή γυναικών που θα ελέγχει αν υπάρχουν μετανάστες στις πισίνες που παρενοχλούν γυναίκες και να τις προστατεύει.

Η Siri Bernhardsson, που ηγείται της ομάδας, και είναι ένα από τα τέσσερα μέλη, αναφέρει: «Είμαστε εδώ για να μάθουμε σε αυτά τα αγόρια πως πρέπει να συμπεριφέρονται. Βαρεθήκαμε οι άνδρες να νομίζουν ότι θα έρθουν στην Σουηδία και θα μπορούν να παρενοχλούν γυναίκες. Το μόνο που θέλουμε είναι να κολυμπάμε με την ησυχία μας».

Η 22χρονη Alexandra Mezher, συνάδελφος της γυναίκας που δολοφονήθηκε από μετανάστη στο Gothenburg, αναφέρει: «Συμβαίνει παντού, στις συναυλίες, στα τρένα, στις πισίνες. Τα περισσότερα θύματα αισθάνονται ντροπή και δεν το αναφέρουν στην αστυνομία. Ξέρουμε ότι υπάρχουν επιθέσεις σε πισίνες που δεν αναφέρθηκαν».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας οι μετανάστες τρομοκρατούν τις γυναίκες με την απειλή ότι θα τις στραγγαλίσουν, τις θωπεύουν στο στήθος και τα γεννητικά τους όργανα. Επίσης, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις, ότι σε κάποιες σε κάποιες περιπτώσεις προσπάθησαν να σύρουν τα κορίτσια μέσα σε αυτοκίνητα που περίμεναν με αναμμένη μηχανή, όμως αυτές κατάφεραν να ξεφύγουν, τονίζει ο Ulf Karlsson.

prisonplanet.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail