Φωτογραφίες από νησίδα “σκαλοπάτι” για τους πρόσφυγες! Τι μήνυμα στέλνουν!

“Για όνομα του Θεού: Μην εγκαταλείπετε τη προσπάθεια. Περάσαμε πριν από σας και περάσαμε με ασφάλεια.

Σαμίρ Άχμεντ”.

Μία φράση από το Κοράνι γραμμένη στον τοίχο ενός μικρού σπιτιού σε μια νησίδα πολύ κοντά στη Σύμη. Ο Σαμίρ Άχμεντ που την υπογράφει ήταν ένας από τους πρόφυγες ή μετανάστες που αποβιβάστηκαν από δουλέμπορους στη νησίδα. Ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2013! Από τότε σίγουρα πολλοί  θα πέρασαν από τη νησίδα και από το μικρό σπίτι ενός βοσκού,το οποίο είναι πλέον σχεδόν κατεστραμμένο.

Οι δουλέμποροι από την Τουρκία έστελναν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μέσω της νησίδας Νίμος στη Σύμη. Για μεγαλύτερη ασφάλεια σ΄ ότι αφορά τη δική τους σύλληψη . Από εκεί τους έπαιρναν την επόμενη μέρα, ή μέρες μετά τα σκάφη του Λιμενικού για να τους μεταφέρουν στη Σύμη και να ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία. Το σπίτι στη Νίμο ήταν το καταφύγιό τους. Και το μήνυμα στον τοίχο γινόταν αργότερα και μήνυμα ηλεκτρονικό μέσω κινητού προς εκείνους που θα συνέχιζαν την προσπάθεια να περάσουν στα νησιά τους Αιγαίου.

nima1
nima4
nima7
sosivio
 
Militaire
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail