Μήπως πάσχουμε από συνταξιοδοτίτιδα;

ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Ξυπνάς και κοιμάσαι και μόνιμο θέμα απασχόλησης για την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ οι συνταξιούχοι και οι τυχόν περικοπές στις αποδοχές τους. Μπας και πάθαμε όλοι συνταξιοδοτίτιδα;

Οπως λέμε βρογχίτιδα η αμυγδαλίτιδα; Πως ξεχάστηκαν έτσι οι εργαζόμενοι; Από άλλο πλανήτη είναι; Δεν ξεχάστηκαν.Απλώς έρχονται τα δύσκολα και για αυτούς. Ζητούν-μαθαίνουμε-οι χαρτογιακάδες του ΔΝΤ την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την μη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Ζητούν με ένα λόγο την επαναφορά της Ελλάδας στον 18ο αιώνα προς χάριν και ικανοποίηση των εδώ επιχειρηματιών που τρίβουν τα χεράκια τους. Ηδη τα χρόνια της κρίσης αρκετοί από αυτούς έγιναν κροίσοι και γέμισαν τις θυρίδες οφ -σόρ εταιρειών,Ελβετικών και Σιγκαπουριανών τραπεζών. Αφού ερειπίωσαν τον ιδιωτικό τομέα κατακρημνίζοντας τον κατώτατο μισθό τώρα απαιτούν οι "δούλοι " μισθωτοί να απολύονται ομαδικά. Αν επιμείνουν μόνη λύση είναι το "εξω απο δώ". Θέλουν εξευτελιστικά μεροκάματα και μισθούς Κίνας (300 ευρώ) το μήνα σε αυτούς που παράγουν. Κι αυτός που παράγει είναι ο ιδιωτικός τομέας.

Οι μεγαλοξενοδόχοι και άλλοι της κατηγορίας τους ήταν αυτοί που πρωτοζήτησαν να τα οικονομήσουν χοντρά στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Που είναι οι εξαγωγές τους; Που είναι η ανταγωνιστικότητα; Παραμένουν στα επίπεδα του 2008.Μειώθηκαν το 2012 οι εργοδοτικές εισφορές κατά 4% αλλά η ανεργία συνέχισε να "καλπάζει".

Αρα υπερκέρδη και φυγάδευσή τους σε ξένες τράπεζες.Πρόσφατα πτυχιούχος του ΕΜΠ με μεταπτυχιακά στη Γερμανία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές προσελήφθη από γνωστή και μη εξαιρετέα εταιρεία με 480 ευρώ το μήνα..Μετά από αυτό τι να πεις. Οι συνταξιούχοι νάναι καλά. Ετσι κι αλλιώς γίναμε κράτος γερόντων.

Αυτοί συντηρούν ένα στα δύο νοικοκυριά και όχι η εργασία. Να γιατί πάσχουμε όλοι σχεδόν από συνταξιοδοτίτιδα. Γιατί περιμένουμε όλοι μια συνταξούλα. Η εργασία δεν μας ζει πλέον.

newpost.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail