Το συγκλονιστικότερο βίντεο του πολέμου - Το βρέφος βαριανασαίνει χτυπημένο μπροστά στο θάνατο

Του Στρατή Μαζίδη

Όλα αυτά τα χρόνια του συριακού πολέμου συνέβη να δω πάρα πολλά βίντεο. Το ένα ξεπερνούσε το άλλο σε ωμότητα, φρίκη και αποτροπιασμό.

Να θυμηθώ το "μετριοπαθή" αντάρτη που κανιβάλισε τα σπλάχνα του σύριου στρατιώτη; 

Τα νεαρά παιδιά που ακρωτηριάστηκαν και σακατεύθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη, με κατηγορίες πολλές φορές κατασκευασμένες;

Ή μήπως τους αποκεφαλισμούς;

Όμως το βίντεο του κοριτσιού-βρέφους νομίζω πως αποτελεί το πλέον συγκλονιστικό βίντεο που θα περάσει στην ιστορία όταν κάποια στιγμή λάβει τέλος αυτή η διαμάχη.

Ένας εισαγόμενος πόλεμος. Γάιδαροι που θέλησαν όχι απλά να μαλώσουν σε ξένο αχυρώνα αλλά να τον κάνουν δικό τους.

Το μικρό κορίτσι, ούτε 2 ετών, με ορθάνοικτο βλέμμα και βαριά ανάσα προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή. 

Πάνω στο τραπέζι αίματα και τεμάχια ανθρώπινης σάρκας. 

Το βρέφος φαίνεται πως έχει χτυπηθεί στο κεφάλι.

Σε κάποια στιγμή κουράζεται. Κλείνει λίγο τα μάτια και μετά πάλι συνεχίζει. Άραγε να τα κατάφερε; Αλλά και πάλι, γιατί να βρεθεί σε αυτή τη θέση;

Το πως χτυπήθηκε το παιδί, δεν ξεκαθαρίζεται. Η ουσία όμως είναι πως εμείς δε θα έπρεπε να είμαστε μάρτυρες αυτής της πραγματικότητας.

Αποφάσισα συνειδητά να μην το ενσωματώσω στο άρθρο. Όχι λόγω της σκληρότητας των εικόνων, αλλά της στιγμής. Δεν μπόρεσα να διακρίνω το λεπτό όριο ανάμεσα στο ναι ή το όχι.

Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει όλοι να δουν το βίντεο και όσοι είναι γονείς να το δείξουν στα παιδιά τους, όχι μόνο για να αφιερώσουν μια μικρή προσευχή για τη μικρή αλλά και για να μάθουν να εκτιμούν όσα έχουν στη ζωή τους καθώς τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ >

http://www.liveleak.com/view?i=d54_1456871400
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail