Έκλεισαν μια, τώρα ανοίγουν τέσσερις Αμυγδαλέζες...



Τέσσερις “Αμυγδαλέζες” ετοιμάζεται να ανοίξει η κυβέρνηση. Εκτός από την υπάρχουσα, η οποία θα ανοίξει και πάλι, έρχοντια ακόμη τρεις σε Κόρινθο, Δράμα και Ξάνθη.

Επίσης θα λειτουργήσουν δυο ανοικτοί χώροι φιλοξενίας στο κέντρο της Αθήνας και στη Μαλακάσα αλλά και πολλά hot spots σε όλη την επικράτεια σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο για τη φιλοξενία προσφύγων και παρανόμων μεταναστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Αγορά” τα πλάνα των συναρμόδιων υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Αμυνας μπαίνουν σε άμεση εφαρμογή λόγω της ασφυκτικής πίεσης που δημιουργεί
ο όγκος των προσφυγικών ροών.

Εκτός της Αμυγδαλέζας σε κλειστό κέντρο κράτησης παρανόμων μεταναστών, με ισχυρή αστυνομική φρούρηση θα μετατραπεί το παλαιό κτίριο της Σχολής της Αστυνομίας στην Ξάνθη, το οποίο έχει δυνατότητα έως 800 άτομα και θα επαναλειτουργήσουν με την ίδια λογική τα στρατόπεδα στο Παρανέστι Δράμας με δυνατότητα κράτησης 1.200 ατόμων και στην Κόρινθο με δυνατότητα κράτησης έως 1.800 ατόμων.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι στις αρχές της επόμενης βδομάδας θα μεταφερθούν μετανάστες σε αυτά τα κέντρα καθώς απαιτούνται μικρές παρεμβάσεις ανακαίνισης.

Ο δε μέγιστος αριθμός μεταναστών που δεν δικαιούνται ασύλου υπολογίζονται στα 6.000 άτομα, ενώ σε αυτά θα υπολογιστούν και όσοι εκδηλώνουν επιθετική και παραβατική συμπεριφορά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail