Η Δύση για άλλη μια φορά υποκλίθηκε. Είναι απόσυρση της Ρωσίας από τη Συρία;

Του Γιώργου Χατζηαναγνώστου
Τεχνικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Άκρως αιφνιδιαστική κίνηση τακτικής του Πούτιν την ώρα που πράγματι έχει επιτύχει την ανάδειξη των οπλικών συστημάτων της Ρωσίας, έχει στηρίξει τον πλήρως αποσυντονισμένο μέχρι πρότινος Ασσάντ ,έχει καταστρέψει τις βασικές υποδομές τις ΙSIS. 

Από την άλλη μεριά η τραγική τιμή του πετρελαίου παρά τις προσπάθειες για σταθεροποίηση, οι μαζικές ασκήσεις των 35 Μουσουλμανικών χωρών, η χρήση ΤΟW των ανταρτών, οι αναταραχές σε Λιβύη, αλλά και στο σύνολο της Αφρικής συνθέτουν ένα αδιέξοδα εκρηκτικό μίγμα στην περιοχή. 

Ανεξαρτήτως της όποιας παραμετροποίησης εκείνο που έχει σημασία είναι ότι είναι ένας ηγέτης που κάνει τη διαφορά με έξυπνες κινήσεις αποτελεσματικής τακτικής. 

Και αυτό είναι το μήνυμα προς τη Δύση, ότι διαβάζει κάθε κίνηση σε πολλαπλά επίπεδα και κινείται πρώτος. Άλλωστε τα πεδία των μαχών είναι πάρα πολλά και όχι μόνο στρατιωτικά.

Και οι μεγάλοι "παίχτες" ξέρουν να γλυστράνε πριν τα αδιέξοδα.

Αλίμονο στους μόνιμα γελαστούς χωρίς κανένα λόγο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail