Υπάρχει κάτι που μπορεί να φέρει ένα νέο πολιτικό κίνημα;

Όλα έχουν δοκιμαστεί, όλα έχουν ειπωθεί. Και όμως, υπάρχει κάτι που δεν το θίγει κανείς. Και καλά το πολιτικό σύστημα τη δουλειά του κάνει, αλλά γιατί όχι εμείς οι πολίτες;

Αυτό είναι μια τόση σε βάθος αλλαγή των θεσμών, ώστε ιστορικά να απαγκιστρωθεί για πρώτη φορά η πολιτική εξουσία από τον έλεγχο της οικονομικής και να περάσει ο έλεγχός της στην κοινωνία.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; ΑΛΛΑΓΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ.

Το καπιταλιστικό μοντέλο, λειτουργεί έτσι όπως το ξέρουμε, γιατί μπορεί άνετα από το παρασκήνιο, η οικονομική δύναμη να ελέγχει την πολιτική εξουσία και να φτιάχνει τους νόμους που η ίδια θέλει ή να επιβάλει εκείνες τις διεθνείς συνθήκες που επίσης εκείνη θέλει.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει πρώτα, το νέο πολιτικό κίνημα να κάνει στο εσωτερικό τρόπο ζωής αυτές τις αλλαγές που σκοπεύει να επιφέρει στο πολιτικό σύστημα. Διαφορετικά δεν πείθει κανέναν.

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail