Λαβρόφ: έχουμε αποδείξεις ότι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται σε συριακό έδαφος

Στρατής Μαζίδης

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλυψε ότι η Μόσχα έχει αποδείξεις πως τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται σε συριακό έδαφος, παρά την άρνηση της Αγκυρας για είσοδο στρατευμάτων στη Συρία.

Ο Λαβρόφ προχώρησε στις αποκαλύψεις αυτές κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Ren-TV την Κυριακή.

Να υπενθυμίσουμε πως μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, η Μόσχα ανακοίνωσε επίσης ότι έχει αποδείξεις η Τουρκία συμμετέχει στο λαθρεμπόριο πετρελαίου από τις περιοχές που κατέχονται από τη Daesh στο Ιράκ και τη Συρία. Η Άγκυρα είχε απορρίψει τις κατηγορίες αυτές παρά τα αδιάσειστα που είχαν αποκαλύψει οι ρώσοι αξιωματούχοι.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ διέψευσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εισέλθει σε συριακό έδαφος για να βοηθήσουν τους ξένους τζιχαντιστές.

Ωστόσο τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει πως η Αγκυρα και το Ριάντ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail