ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ! Ο στρατός θριαμβευτής μπήκε στην Πόλη της Παλμύρα - BINTEO

Η συριακή TV μόλις μεταδίδει ότι ο συριακό στρατός μπήκε στην πόλη της Παλμύρας.(AP) Μεταδίδει απευθείας εικόνες από την είσοδο του στρατού.

Στρατιωτική πηγή αναφέρει ότι ο στρατός κατέλαβε και ελέγχει πλέον το όρος Tαr δυτικά της Παλμύρας και συνεχίζει την προέλαση του προς την πόλη.Η πηγή αναφέρει ότι ο στρατός κατέλαβε στρατηγικής σημασίας σημεία μεταξύ αυτών το Εθνικό παλάτι της Παλμύρας και το όρος Tar.Το «RIA Novosti», την Πέμπτη μεταδίδει ότι ο συριακός στρατός και οι Μονάδες Εθνικής Άμυνας όπως και οι επίλεκτοι τα «Γεράκια της Ερήμου» μάχονται με τους τζιχαντιστές της «Daash» για την πόλη.Προσθέτει ότι δυνάμεις επίλεκτες του συριακού στρατού ακροβολίστηκαν σε υψώματα γύρω από τα αρχαία ερείπια και εξαμολύουν μια πραγματική καταιγίδα κατά των θέσεων των τρομοκρατών.



Δημοσιογράφος του «Novosti» μεταδίδει ότι «οι τρομοκράτες αποσύρονται στην ύπαιθρο της πόλης και πλέον κάθε κινήσή τους επιθεωρείται…ο στρατός και η Εθνική Άμυνα επιτίθονται στην πόλη …πολλά αυτοκίνητα με ενόπλους έφυγαν με κατεύθυνση τη Ράκα .  »RIA Novosti» rt

Σύμφωνα με την dailystar Λιβάνου η ISIS κάλεσε με μεγάφωνα τους εναπομείναντες κατοίκους της πόλης που έμειναν υπό την κατοχή τους να την εγκαταλείψουν καθώς ο στρατός και οι σύμμαχοί του την περικύκλωσαν και ήδη διεξάγονατι οι πρώτες μάχες σε κάποιες γειτονιές. Η συντριπτική πλειοψηφία των 70.000 πολιτών της Παλμύρας την εγκατέλειψαν καθώς οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στην ιστορική πόλη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο αυτοί που τώρα καλούνται να την εγκαταλείψουν είναι οι εναπομείναντες 15.000 που κυρίως είναι οι πιο φτωχοί. Σημειωτεόν ότι οι τζιχαντιστές όταν μπήκαν στην πόλη διέπραξαν σφαγές στους δρόμους και μαζικές εκτελέσεις στο αμαφιθέατρο για να επιβληθούν στον πληθυσμό ως κατακτητές.

Οι μάχες διεξάγονταν νωρίς το πρωί ήδη στις πρώτες συνοικίες στην πόλη και συγκεκριμένα στο καρτιέ Hayy al-Gharf στα ΝΔ της πόλης.



«O στρατός του Μπασάρ θα σώσει την Παλμύρα» είναι ο τίτλος γαλλικού μέσου.Οι ορδές του al-Assad βρίσκονται στην είσοδο της αρχαίας πόλης της Παλμύρας και θέλουν νά τηνανακτήσουν από το Ισλαμικό Κράτος. Στη Γενεύη οι διασυριακές διαπραγματεύσεις για την ειρήνη έχουν παγώσει. Οι μάχες πλεόν δίνονται στις πύλες της Παλμύρας.Το φιλοδυτικό (OSDH) ανέφερε χθες ότι ο συριακός στρατός υποστηριζόμενος από τη ρωσική αεροπορία είναι «πλέον στα 800 m» από την αρχαία πόλη.

Ο συριακός στρατός απέκοψε όλους τους άξονες που οδηγούν στην αρχαία πόλη ελέγχει πλεόν το βουνό που δεσπόζει πανω από την Παλμύρα ενώ σκότωσε 40 τρομοκράτες που στον πανικό που επικρατεί επιδίωξαν να διαφύγουν. Συνεχίζοντια οι αεροπορικές επιδρομές.



Η μάχη είναι κεφαλαιώδης γιατί η Παλμύρα σε στρατηγική θέση είναι στα χέρια των τζιχαντιστών της Daech εδώ και ένα χρόνο. Η ανάκτηση της πόλης θα επέτρεπε στο συριακό στρατό να αποκτήσει εκ νεόυ πρόσβαση στη μεγάλη συριακή έρημο και να προωθηθεί πιο ανατολικά στα σύνορα με Ιράκ που έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του φιλοδυτικού μέσου χάνοντας αυτή την έκταση που υπολογίζεται γύρω στα 30 000 km2, το Ισλαμικό Κράτος δεν θα έλεγχε πια παρά μόνο το 30 % του συριακού εδάφους έναντι του 40 % που ελέγχει σήμερα.

Στη Ρωσία ένα άλλο μέτωπο αυτή τη φορά διπλωματικό διεξάγεται. Ο John Kerry έφθασε στη Μόσχα για να συναντηθεί σήμερα με τον Πούτιν για το θέμ ατης πολιτικής μετάβασης. Η Washington ταυτιζόμενη με ΙΣΙΣ Αλ Νούσρα Ισλαμικό Στρατό σαουδαραβικό τόξο Καταριανούς Τούρκους και την τερατογεννησή τους την ψευδεπίγραφη συριακή αντιπολίτευση που αυτοχρίσθηκε ως αντιπολίτευση θεωρωθούν προαπαιτούμενο της μετάβασης και των ειρηνευτικών διαπραγματευτικών λυσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και του απεσταλμένου του Staffan de Mistura την αποπομπή Άσαντ ενώ η Ρωσία θερωρεί το αυτονόητο το σύνομο με τους διεθνείς κανόνες αυτοδιάθεσης και εθνικής κυριαρχίας του αυτοδιοίκητου ότι οφείλει ο συριακός λαός να επίλέξει και μόνον αυτός ως λαός κυρίαρχος και μάλιστα κράτους αναγνωρισμένου για την τύχη του προέδρου του και για τις βουλευτικές εκλογές που έχουν δρομολογηθεί για τις 13 Απρίλη. Οι εκτιμήσεις είναι ότι οι 2 πλευρές απέχουν πολύ από τη σύγκλιση.ladepeche 24/3/16

Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση στη κοινή συνέντευξη τύπου Κέρρυ Λαβρόφ ο πρώτος τόνισε ότι: ελπίζουμε ότι συνεργασία μας θα πρέπει να ενδυναμωθεί αφού και τα γεγονότα των Βρυξελλών απέδειξαν ότι η «Daesh» οφείλει να εξολοθρευθεί.Ενώ και ο Lavrov δήλωσε ότι εξετάζεται η επέκταση της συνεργασίας Μόσχας και Washington.

dimpenews.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail