Μόσχα: Καμία κατάπαυση του πυρός μέχρι να κλείσουν τα τουρκο-συρiακά σύνορα!

Στρατής Μαζίδης

Το Κρεμλίνο δεν πιστεύει ότι μια κατάπαυση του πυρός ή μια επιτυχημένη εκστρατεία εναντίον της ISIS - ή οποιασδήποτε άλλης τρομοκρατικής ομάδας στη Συρία - είναι δυνατή χωρίς το κλείσιμο των συνορών Συρίας - Τουρκίας.

Αναλυτές στη Μόσχα έκαναν αυτό το σχόλιο ως απάντηση στη συμφωνία του Μονάχου για την παύση των εχθροπραξιών στη Συρία. Οι αναλυτές τόνισαν ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί εφόσον εξακολουθεί να υπάρχει «ένα ποτάμι ροής ξένων τζιχαντιστών, όπλων και εφοδίων στη Συρία από την Τουρκία, με το λαθραίο πετρέλαιο να ρέει προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Κατά την άποψη των αναλυτών, η πολιορκία του Χαλεπίου και οι μεγάλες εδαφικές κατακτήσεις που έγιναν μέσα σε λίγες ημέρες από το συριακό στρατό, τη Χεζμπολάχ και τους ιρανούς εθελοντές επικυρώνει το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα ότι θα μπορούσε κανείς από αέρος να κερδίσει σε ένα πόλεμο, εννοώντας προφανώς την καταλυτική παρουσία της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail