Συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς οι Τούρκοι – Κούρδοι Συρίας: Αν εισβάλλετε η Ρωσία θα σας συντρίψειf

Με ότι μέσα διαθέτουν συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς από το έδαφος κατά θέσεων των Κούρδων της Συρίας οι Τούρκοι, καθώς η παρουσία της τουρκικής αεροπορίας ουσιαστικά έχει απαγορευτεί από τον Πούτιν. Συγκεκριμένα οι Ρώσοι έχουν προειδοποιήσει σε όλους του τόνους ότι θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια η οποιαδήποτε προσέγγιση ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών από τουρκικά μαχητικά.

Μετά την κατάρριψη του Su 24 από την Τουρκία, η «Αρκούδα», ως γνωστόν, έφερε στην περιοχή δυο οπλικά συστήματα, τα οποία αδυνατεί εκ των πραγμάτων να αντιμετωπίσει η τουρκική αεροπορία. Ο λόγος για τα μαχητικά υπεραεροσκάφη Su34 και τους πυραύλους S-400, τα οποία έχουν επιβάλλει στην ουσία μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην περιοχή δράσης των ρωσικών μαχητικών.

Την ίδια στιγμή οι Κούρδοι της Συρίας ισχυρίζονται πως υπάρχει συμφωνία με την Μόσχα σε περίπτωση που οι Τούρκοι εισβάλουν στην Συρία. Συγκεκριμένα οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τα στρατεύματα της Δαμασκού θα απαντήσουν ηχηρά στην τουρκική εισβολή.

«Η Ρωσία θα απαντήσει εάν υπάρξει εισβολή και όχι μόνο για να υπερασπιστεί τους Κούρδους αλλά και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Osman επικεφαλής των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι, σημειωτέον, έχουν ανοίξει γραφεία στην Μόσχα, ενώ πρόσθεσε πως «η Άγκυρα επιχειρεί με κάθε τρόπο να ανακόψει την δημιουργία ενός αυτόνομου κουρδικού κράτους». 

prisonplanet.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail