Σουλτς: Η Ελλάδα να μη γίνει πάρκινγκ για πρόσφυγες



Τον κίνδυνο να μετατραπεί η Ελλάδα σε «πάρκινγκ για πρόσφυγες» αν κλείσουν τα σύνορα με τα Σκόπια και έκλεινε η «Βαλκανική Οδός» επισήμανε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD.

Ο Σουλτς υπογράμμισε πως για το λόγο αυτό είναι αναγκαία η εφαρμογή της ποσόστωσης και της κατανομής των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Αν κλείσουν τα σύνορα μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, αν αποκλειστεί η Βαλκανική Οδός, τότε τι θα κάνουν οι άνθρωποι; Θα προσπαθήσουν να φθάσουν στην Αλβανία, στα Σκόπια, στο Μαυροβούνιο, για να περάσουν μέσω της Αδριατικής στην Ιταλία και μετά μέσω του Μπρένερ στην Αυστρία. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail