ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Γιατί απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Τη στιγμή που έχει καταπατηθεί σχεδόν το σύνολο των προεκλογικών υποσχέσεων του Αλέξη Τσίπρα κι ενώ πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου συγκεντρώνονται όλο και περισσότερα… σύννεφα -με το κλίμα να επιδεινώνεται από τις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού- τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες έχουν φουντώσει. Εξάλλου, λάδι στη φωτιά έριξε και η δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι είναι ηθική υποχρέωση του διαφωνούντος η παράδοση της έδρας.

Η κυβέρνηση, όμως, επιμένει να τα διαψεύδει. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο η Όλγα Γεροβασίλη -κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- όσο και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια -κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- απέρριψαν τα σενάρια εκλογών. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση πήρε τρεις φορές, μέσα σε ένα χρόνο νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό».

Ωστόσο, το ίδιο δεν έκανε και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης για το δημοψήφισμα; Ήταν Ιούνιος του 2015 όταν ο ίδιος διέψευδε τις σχετικές πλήροφορίες. Δεν ήταν όμως 5 Ιουλίου όταν έγινε το δημοψήφισμα;


Τα σενάρια

Πάντως, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, πίσω από αυτές τις… διαψεύσεις κρύβεται μια απέλπιδα προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να «ψήσει» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν το ασφαλιστικό, όταν κι εφόσον αυτό πάει στη Βουλή. Κι αυτό γιατί πολλοί βουλευτές αρνούνται να βάλουν την «υπογραφή» τους στο νομοσχέδιο, φοβούμενοι ότι οι αγρότες -δηλ. οι ψηφοφόροι της περιφέρειας- θα τους γυρίσουν την… πλάτη. Εξάλλου, το μήνυμα των αγροτών είναι σαφές: όποιος βουλευτής ψηφίσει το ασφαλιστικό να μην τολμήσει να πατήσει το πόδι στην επαρχία. Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει αφενός ότι οι βουλευτές δεν θα μπορούν να ξεμυτίσουν και αφετέρου δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν την ψήφο των αγροτών. Άρα σε ενδεχόμενες εκλογές θα είναι πολύ δύσκολο να ξαναμπούν στη Βουλή.

Συνεπώς, απορρίπτοντας τα σενάρια στησίματος κάλπης, είναι σαν λέει η κυβέρνηση προς τους βουλευτές «μην φοβάστε, δεν θα πάμε σε εκλογές, δεν θα έχετε πρόβλημα».

Ωστόσο, πέραν αυτού, είναι εμφανής η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και το κόμμα του (αυτός άλλωστε ήταν κι ο στόχος της παρουσίας του στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας) αλλά και να κρατήσει για το τέλος το χαρτί του αιφνιδιασμού.

crashonline.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail