Ο συριακός στρατός με καταιγισμό πυρών προελαύνει στη Ράκκα - ΒΙΝΤΕΟ

Στρατής Μαζίδης

Ο συριακός στρατός μαζί με τις συμμαχικές ένοπλες ομάδες και πολιτοφυλακές συνεχίζει την προέλασή του στην επαρχία της Ράκκα, στην οποία επέστρεψε για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2014.

Ο SAA (Syrian Arab Army) μαζί με τη Liwa al-Quds, τη Liwa Suqour al-Sahra, τη Fauj al-Joulan και την NDF απώθησαν την ISIL πίσω από τη στρατηγική κορυφή του λόφου της Tal al-Alam μετά την προέλασή τους κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Salamiyah-Raqqa.



Με την Tal al-Alam υπό τον έλεγχό τους, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοι είναι πλέον σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το σημαντικό χωριό της ερήμου, τη Marina.

Εκτός όμως από την προέλαση κατά μήκος του εθνικού οδικού άξονα, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν επίσης κορυφές λόφων, κοντά στο χωριό Zakiyeh, που αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο  για τις κυβερνητικές δυνάμεις σε αυτή την τεράστια περιοχή της ερήμου.



























Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail