Μεγάλη μάχη για τη Ράκκα - Έντρομοι οι ισλαμιστές απαγάγουν αμάχους για ασπίδες - Τσάκισαν οι Ρώσοι ενισχύσεις καθ΄οδόν

Στρατής Μαζίδης

Όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε στη μητέρα των μαχών όσον αφορά την καταπολέμηση της ISIL στη Ράκκα.

Ήδη ο συριακός στρατός με την 555η Ταξιαρχία του 4ου Μηχανοκίνητου Τμήματος μαζί με τις συμμαχικές πολιτοφυλακές και ένοπλες ομάδες έχουν προχωρήσει σε σημαντικές επιτυχίες στην επαρχία της Αρ-Ράκκα για τις οποίες διαβάσετε εκτενείς αναφορές τις προηγούμενες ημέρες στη Freepen.gr

Η ταχύτητα της προέλασης του στρατού προκαλεί πονοκεφάλους στην ηγεσία της ISIL η οποία βλέπει πλέον τους σύριους να απέχουν μόλις 35χλμ από την αεροπορική βάση της Tabaqa που αποτελεί τον πρώτο μεγάλο στόχο της επίθεσης και έπεται αμέσως μετά την επικείμενη απελευθέρωση της Zekiyeh.



Ωστόσο οι ισλαμιστές προχώρησαν σε μια βάρβαρη κίνησεις κατά τη συνήθη τακτική τους. Συνέλαβαν και απήγαγαν αμάχους τόσο από την πόλη της Ράκκα όσο και τα περίχωρά της, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες στα πεδία των μαχών για να ανακοπεί ο ρυθμός της προέλασής τους.

Εν τω μεταξύ η Ρωσική Αεροπορία επέφερε βαρύτατο πλήγμα σε ενισχύσεις που έστελνε η οργάνωση στο μέτωπο της Ithriya η οποία βρίσκεται στα όρια της επαρχίας της Χάμα που γειτνιάζει με αυτή της Ράκκα.

Στη Ράκκα οι Σύριοι βλέπουν τη διατήρηση της ακεραιότητας της χώρας τους και οι ισλαμιστές το τέλος της κυριαρχίας τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail