Ο Ερντογάν παραδέχεται ανοικτή στήριξη στη συριακή Αλ Κάιντα

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος

Ο Ερντογάν αναρωτήθηκε γιατί οι ΗΠΑ στηρίζουν τον Κουρδικό YPG στην Συρία και δεν στηρίζουν και την Αλ Νούσρα που τώρα πολεμάει την ISIS, υπονοώντας ότι επειδή Αλ Κάιντα και ISIS τσακώθηκαν μεταξύ τους και διαφέρουν σε τεχνικές λεπτομέρειες, κατ’ αυτόν, αυτό κάνει τους ισλαμοφασίστες της Αλ Κάιντα καλούς.

Αν και τα οφθαλμοφανή δεν χρειάζονται επεξήγηση… επειδή όμως ζούμε στην χώρα ψευτοανθρωπιστών Τουρκοφασιστών… ας αναφέρουμε τι είναι ο YPG και τι η Αλ Νούσρα.

Ο ΥPG είναι κοσμική δύναμη που περιλαμβάνει όλα τα θρησκευτικά δόγματα, χριστιανούς, μουσουλμάνους, γιεζίντι ζωροάστρες καθώς και άθεους. 

Είναι βασικό συστατικό στις Συριακές δημοκρατικές δυνάμεις που αποτελούνται από όλα τα έθνη της Συρίας, Σύριους, Ασσύριους, Χριστιανούς Άραβες, Αρμένιους, Κούρδους, μετέχει ακόμα και μια μειοψηφία Τουρκμένων. 

Ο YPG πολεμάει τους ισλαμοφασίστες από το πρώτο λεπτό, προστατεύει τις μειονότητες, δεν αρνείται την βοήθεια του εναντίον των ισλαμοφασιστών από όποια περιοχή του ζητηθεί.

Η Αλ Νούσρα θέλει ισλαμικό χαλιφάτο και επιβολή του νόμου της Σαρία.
Η μόνη διαφορά με την ISIS είναι ότι θέλει να προετοιμάσει τους τοπικούς πληθυσμούς πριν αρχίσει τους αποκεφαλισμούς και το κόψιμο χεριών και ότι τα μέλη της δηλώνουν ότι δεν θέλουν παγκόσμια τζιχάντ, μόνο τοπικό χαλιφάτο.

Είμαι βέβαιη ότι τα 3 δις θα πάνε στα καλύτερα χέρια και ότι η διάσκεψη στις 7 Μαρτίου για το μεταναστευτικό με αυτούς που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία του, τους Τούρκους, θα έχει… άριστα αποτελέσματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail